Hugo over Nicoles dementie: “Colleke leeft nog en we doen alles wat we graag doen”

Vorig jaar kreeg Nicole te horen dat ze aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Haar man, Hugo vertelt openhartig aan Radio2 hoe de ziekte hun leven beïnvloedt. “We gaan er nog iets schoons van maken,” zegt hij.

emke

Het is vandaag Wereld Alzheimer dag, op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is. Journalisten Ann Reymen en Daan Masset brachten voor Radio2 een bezoekje aan Nicole en Hugo.

Vorig jaar kreeg Nicole te horen dat ze lijdt aan de ziekte van Alzheimer. “Eerst had ik het niet door, ik vergeet ook veel. Typisch oude mensen”, zegt Hugo. Nicole begon alles bij te houden met notities, maar van zodra ze niet meer wist wat die notities betekenden, wisten de twee dat er meer aan de hand was.

LEES OOK. Noodlot slaat opnieuw toe voor Vlaanderens favoriete showbizzkoppel: “Nicole heeft alzheimer, maar we hebben elkaar, daar komt niets tussen”

Het leven met de ziekte is niet altijd makkelijk, bekent Hugo met tranen in zijn ogen. Soms verliest hij zijn geduld, maar hij beseft dat Nicole daar niets aan kan doen. “Soms denk ik: Godverdikke, dat is nu al de vierde keer dat ze dat vraagt”, zegt hij. Maar ook de reacties op straat doen hem soms pijn. “Ik vind het vreselijk als mensen op straat alleen tegen mij praten en doen alsof ze er niet meer bij is.”

Wie Nicole en Hugo kent, weet dat het echte levensgenieters zijn en zelfs de ziekte zal daar geen stokje voor kunnen tussen steken. “Colleke leeft wél nog en wij doen nog alles wat we graag doen.”

Zo gaan de twee nog veel uit eten en ze gaan elk jaar nog op reis naar Saint-Tropez. Dat maakt de twee echt gelukkig. “We doen nog alles wat we graag doen. Na jaren hard werken, profiteren we elke dag van het leven. We maken ook nog toekomstplannen. We maken er iets schoons van.”

Vastgoed

Jobs in de regio