In 2018 werd in Schelle al eens een repair café georganiseerd. © Bart Roggeman

Atmosfeermakers geven milieubeurs en repair café een nieuwe start

Schelle -

In Schelle staat vrijdag 23 en zaterdag 24 september alles in het teken van milieu en duurzaamheid. In en rond het gemeentehuis kom je alles te weten over klimaatvriendelijke initiatieven op de milieubeurs, op zaterdag kan je er ook terecht in het repair café om kapotte spullen een tweede leven te geven.

De milieubeurs en het repair café worden op poten gezet met de medewerking van een groep vrijwilligers die in het voorjaar deelnamen aan het participatietraject atmosfeermakers. “Daarin zaten thema’s als vergroening, ontharden, verkeerstips en recyclage en het hergebruik van goederen”, vertelt vrijwilliger Bert Mees. “Ik vind het alleen jammer dat er niet meer belangstelling was. Op de milieubeurs hopen we daarom extra vrijwilligers warm te kunnen maken om de ideeën concreet vorm te geven. Zo hebben we bijvoorbeeld de bedoeling om het repair café te bestendigen en meerdere keren per jaar op poten te zetten.”

“De ambitie is ook om de milieubeurs, die al langer bestaat, een niveau hoger te tillen. Je komt er meer te weten over subsidies, initiatieven die je makkelijk zelf kan ondernemen of waaraan je kan deelnemen. Lokale initiatieven als het samenaankoopplatform Eerlijke Kost Schelle (Ekos), de Forestree Farm en de Plukboerderij en lokale honingmaker De Win hebben een standje, evenals Natuurpunt en Velt. Bij Bebat kan je je gebruikte batterijen inleveren en ook Ecopower dat twee nieuwe windturbines in Schelle optrekt, is aanwezig. Donkey Republic (alleen op vrijdag) geeft uitleg rond deelfietsen in de regio. We zorgen ten slotte ook voor kinderanimatie met een duurzaam kantje.”

Op zaterdag staan elektriciens, naaisters, fietsenmakers en andere handige Harry’s en Henriettes klaar in het repair café. Alles waar wat aan hapert zoals kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed of instrumenten krijgt een tweede leven. Terwijl je wacht kan je een drankje nuttigen van de Wereldwinkel. Medewerkers van kringwinkel Cirkels zijn aanwezig als je spullen wil schenken.

(bar)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio