© BELGA

Lid federale spoorwegpolitie in de cel: man zou miljoen euro hebben geboden voor toegang tot container in Antwerpse haven

Antwerpen -

Een lid van de federale spoorwegpolitie zou getracht hebben enkele douaniers in de haven van Antwerpen om te kopen. De man had een miljoen euro veil om toegang te krijgen tot een container met daarin enkele honderden kilo’s cocaïne. Dat meldt de krant Le Soir. De onderzoeksrechter in Brussel plaatste hem onder aanhoudingsbevel.

jtp, sare, cdsBron: BELGA

De man, A.E. (47), werkte al 21 jaar voor de federale spoorwegpolitie in Brussel. Volgens Le Soir polsten hij en zijn entourage bij verschillende douanebeambten in de haven van Antwerpen om hem te helpen toegang te krijgen tot een container in de haven.

A.E. zou hen ongeveer een miljoen euro hebben geboden. De pogingen tot omkoping mislukten, de man werd opgepakt en ondervraagd door de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC). Er volgden ook huiszoekingen bij hem thuis en op zijn kantoor.

In de container zouden enkele honderden kilo’s cocaïne verstopt zijn. Volgens Le Soir is de bewuste container intussen verzegeld, maar dat kan het parket in het kader van het lopend onderzoek niet bevestigen.

“Een politieman werd in verdenking gesteld wegens publieke omkoping. Hij werd op 15 september onder aanhoudingsbevel geplaatst”, zegt woordvoerder Willemien Baert van het Brusselse parket. Volgens onze informatie wou A.E. bij de onderzoeksrechter geen enkele verklaring afleggen. “De raadkamer verlengde op 19 september zijn aanhouding.”

De federale gerechtelijke politie waarschuwde al meermaals voor het feit dat de drugsmaffia probeert te infiltreren in de haven van Antwerpen. Ze viseren niet alleen sleutelposities bij diverse havenbedrijven, maar proberen ook voet al wal te krijgen binnen douane en justitie. Nieuwe douaniers worden tegenwoordig uitgebreid gescreend met het zogenaamde moraliteitsonderzoek, dat veel verder gaat dan het screenen van een strafblad. (jtp, sare, cds)

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio