Themabeeld. © Gemeente Putte

Putse bib sluit tijdelijk voor toetreding tot Regiobib Rivierenland: “Voor het eerst sinds bestaan acht dagen dicht”

Putte -

De bibliotheek van Putte is van dinsdag 27 september tot woensdagmiddag 5 oktober gesloten. “Voor het eerst in haar bestaan sluit de bib acht dagen de deuren”, klinkt het. “Die periode hebben we nodig om over te schakelen naar een volledig nieuw softwaresysteem. Van de gelegenheid maken we gebruik om in te stappen in de Regiobib Rivierenland.”

Kristof Van Rompaey

Regiobib Rivierenland groepeert de bibliotheken van Putte, Berlaar, Bonheiden, Duffel, Heist-op-den-Berg, Lier, Nijlen, Putte en Sint-Katelijne-Waver. In alle deelnemende bibs geldt een gemeenschappelijk gebruikersreglement. De catalogus wordt ook gemeenschappelijk. Boeken, dvd’s of cd’s kun je van een andere bib laten overkomen of je kunt ze er ophalen.

De Putse bib heropent op woensdag 5 oktober vanaf 14u als onderdeel van het nieuwe samenwerkingsverband. Daarbinnen behoudt elke bibliotheek haar eigenheid, maar jaarlijks lidmaatschap wordt gelijkgesteld op 5 euro en je bent dus meteen lid van de acht andere bibs. Wie al lid is, hoeft niets te doen. Het lidmaatschap loopt tot aan de vervaldatum. De nieuwe leenvoorwaarden worden automatisch overgezet op het lopend abonnement.

Tijdens de overgang wordt ook de inleverbox van de Putse bib uitgeschakeld. Het online platform Mijn Bibliotheek kan dan ook niet gebruikt worden om leentermijnen te verlengen of materialen te reserveren. “De leentermijnen werden aangepast, zodat er niemand een boete kan oplopen door de sluitingsperiode. Het leescafé blijft gesloten, maar de dagbladen zullen klaarliggen in het wachtzaaltje naast de bib.”

www.putte.bibliotheek.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio