De IJzerenleen in Mechelen. © Dirk Vertommen

Zes marktkramen krijgen nieuwe plaats op IJzerenleen door aanleg van belevingsstrook

Mechelen -

Zes kramen op de zaterdagmarkt in Mechelen krijgen vanaf dit weekend een andere plaats. Door de aanleg van een nieuwe belevingsstrook op de IJzerenleen moeten de kramen uitwijken. Ze kregen wel een plekje in de buurt van hun oude plaats en vereniging Markta zorgt voor animatie om de nieuwe plaatsen bekend te maken.

Stijn Van de Sande

De Mechelse zaterdagmarkt ziet er vanaf dit weekend iets anders uit. Op de IJzerenleen komt namelijk een nieuwe marktopstelling. Die is nodig omdat er recent gestart werd met de aanleg van een belevingsstrook op de IJzerenleen. Die moet van de straat een aangenamere winkelstraat maken. Kramen Van Acker, Luytens, Janssens, Vael (allen textiel), Betjes (bloemen) en Van Tricht (schoenen) krijgen daarom vanaf zaterdag een nieuwe plek.

Het gaat om de kramen die tot nu aan de pare kant van de IJzerenleen stonden. Dat is de kant van onder meer kaashandel Schockaert. “Ook in de nieuwe situatie blijven de kramen op de IJzerenleen”, zegt schepen van Economie Greet Geypen (Vld-Groen-m+). “We vinden het belangrijk dat ze toch in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven staan. Op die manier vinden de klanten gemakkelijk hun weg naar de nieuwe locatie. Na een aantal maanden gaan we de nieuwe situatie evalueren.”

Animatie

Marktkramersvereniging Markta wil de veranderde situatie niet onopgemerkt voorbij laten gaan. “We willen de marktgangers op een leuke manier laten kennismaken met de nieuwe marktopstelling en de 25 kramen op het plein”, zegt voorzitter Luc Vis. “Daarom leggen we een rode loper aan de twee toegangen van de IJzerenleen. Op deze manier willen we de gewijzigde situatie in de kijker zetten. Er lopen ook steltenlopers rond die de klanten de weg wijzen naar de verplaatste kramen.”

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio