© Marc Peeters

Zwarte dag voor Kempense ondernemers

Turnhout -

Met het uitspreken van 18 faillissementen was het dinsdag opnieuw een drukke dag op de afdeling Turnhout van de ondernemingsrechtbank Antwerpen. De bouwsector en de horeca zijn prominent aanwezig in het overzicht.

Marc Peeters

Joris Willems uit de Groenstraat Meerhout was bestuurder van het eerder failliet verklaarde SJW Projects, actief in de houtsector. De boeken werden neergelegd, de curator is Christophe Geukens. Kris Salaets, Pol Heynsstraat in Herentals verzorgde algemene bouwwerken. Ook hij legde de boeken neer. Curator is Pieter Klingels. De bv Atlantica, Stationsstraat in Geel, was gespecialiseerd in het bewerken van metalen. De onderneming werd gedagvaard. De curator is Senne Draulans.

De bv Paragon Partnership, Een Meistraat in Turnhout, was een groothandel in bouwmaterialen. De faling volgde na dagvaarding. De curatoren zijn Kristof Benijts, Philip Somers en Veerle Verhaegen. Liesbeth Geets, Herderstraat in Geel, tekende voor dakwerkzaamheden en kleine renovaties. De boeken werden neergelegd. De curatoren zijn Noël Devos en Bram Vangeel.

Horeca

Anja Wauters en Rudy Leysen uit de Victoriestraat in Turnhout waren zaakvoerder van de vof Zizoo, een horecazaak die eerder failliet is verklaard. Curator Ronny Ceusters heeft het dossier in handen. De bv DMN Food, Kerkstraat in Vorselaar, baatte een eetgelegenheid uit. De zaak werd gedagvaard. An Notelteirs is de curator. De bv Gabak, Steenweg op Ravels in Oud-Turnhout stond voor een bar. Faillissement na dagvaarding, Rudi Van Gompel en Tom Robeyns zijn de curatoren.

Ook de bv Hosap, met vestigingsadres aan Rauwelkoven in Geel was een eetgelegenheid. Senne Draulans is curator van deze faling uitgesproken na dagvaarding. Aan de Patersstraat in Turnhout was de bv The Company Shop actief. De onderneming bood verblijfsaccomodatie aan. De curator is Ben De Groof.

Detailhandel

De cv Lauwerys baatte een detailhandel uit in de Kerkstraat in Beerse. Net als de onderneming werd ook zaakvoerder Georgette Lauwereys uit Poppel gedagvaard. De curator is Katty Somers. Kristof Michiels, Herdersstraat in Geel, handelde in tweehandswagens. De boeken werden neergelegd, Noël Devos en Bram Vangeel zijn de curatoren.

Q Company, Kerkhoflaan in Mol zat in de tabaksector. Faillissement op bekentenis, de curator is Eef Stessens. De bv Desmo, Amsterdamstraat in Meer (Hoogstraten) is failliet na dagvaarding. Het gaat om een groothandel in voedingsproducten. De curator is Mark Bruurs.

De bv B&B Baguetel, Molenveld in Balen, verzorgde goederenvervoer over de weg. Faillissement na dagvaarding, de curator is Christophe Geukens. Ten slotte werd ook de bv Hermes Security, Koninkrijk in Herentals, een onderneming die computerconsultancy activiteiten aanbood, failliet verklaard na dagvaarding. De zaak is in handen van Senne Draulans.

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio