Negen raadsleden sturen hun kat

Grobbendonk

De politiek maakte dinsdagavond in Grobbendonk geen al te beste beurt. Om diverse redenen daagden 9 van 21 raadsleden niet op voor een gevulde avond. Op de dagorde stonden de algemene vergadering van de welzijnsvereniging, een raad voor maatschappelijk welzijn en een gemeenteraad gevolgd door enkele presentaties rond geplande projecten.

“Zeer spijtig dat er voor zo’n avond, de eerste na twee maanden vakantie, negen mensen verhinderd zijn”, foetert burgemeester Marianne Verhaert (GiB). “Ik spreek me niet uit over de reden van afwezigheid van de betrokkenen, maar negen lege stoelen getuigt van weinig respect.”

De lage opkomst werd pas echt pijnlijk toen twee aanwezige raadsleden even buiten moesten gaan omdat ze door mogelijke vermenging van belangen niet aan de stemming over dat dossier mochten deelnemen. Op dat ogenblik kon de voorzitster niet anders dan vaststellen dat er onvoldoende raadsleden aanwezig waren om geldig te stemmen.

De stemming werd nog even uitgesteld naar het einde van de zitting. Je weet nooit dat er nog een laatkomer binnenwaait, maar dat gebeurde niet. Het betrokken dossier komt volgende maand weer op tafel. (mph)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio