Sommige vuilbakjes worden voortaan twee keer per week leeggemaakt. ©  kma

Volste vuilbakken voortaan twee keer per week leeggemaakt

Ranst -

De gemeente Ranst gaat de vuilbakjes op openbaar domein die vaak helemaal volgepropt zitten, voortaan twee keer in plaats van één keer per week laten leegmaken.

Op sommige plekken in Ranst puilen de vuilbakken na één week compleet uit. Deze ‘populairste’ vuilbakken krijgen voortaan een tweede ledigingsbeurt per week. Het opdrijven van dit ledigingsregime kost de gemeente 26.000 euro extra tot en met het einde van het contract met de ledigingsfirma dat nog loopt tot 31 maart 2025.

Roel Vermeesch (onafhankelijke) vroeg of goed bekeken werd waar die vuilbakken staan. “Bij een vuilbak aan een bushalte kan ik me nog iets voorstellen, maar sommige vuilbakken op pleintjes worden gebruikt als dumpingsplaatsen voor zwerfvuil. Daar zie je complete plastieken zakjes vol afval naast staan. Dat is niet normaal. Als we die twee keer per week gaan leegmaken, werken we zo dat sluikstort nog verder in de hand.”

Lode Hofmans (onafhankelijke), Vlaams Belang, CD&V en Goesting onthielden zich net als Vermeesch bij de stemming. Ze vonden het ook veel geld. 

De volste vuilbakken zullen vaker worden leeggemaakt. ©  kma

kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio