©  RR

Wasmachine op 30 in plaats van 40 graden: tien graden maken tientallen euro’s verschil

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt aan sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

Als er geen vieze vlekken op je kleren zitten, heeft je wasmachine genoeg aan 30 in plaats van 40 graden om ze schoon te krijgen. Bovendien is wasmiddel steeds beter voorzien op koudere wasjes. Die tien graden maken ook een groot verschil voor je elektriciteitsverbruik. Volgens een berekening van Milieu Centraal kost een katoenwas van 7 kilogram met de huidige energieprijzen 80 eurocent op 40 graden en 32 eurocent op 30 graden. Aan drie wasjes per week - 156 op een jaar - is dat jaarlijks 124 euro tegenover 50 euro, een besparing van 74 euro!

Bekijk ook eens de zuinigere ecostand van je wasmachine. Maak je niet te veel zorgen over het feit dat dat programma vaak een pak langer duurt: het stroomverbruik hangt vooral af van de energie om het water te verwarmen, niet de duurtijd van de was.

 JVBo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER