GLS De Sleutel in Broechem breidt uit. ©  Sylvain Liekens

Twee nieuwe klaslokalen op komst voor gemeenteschool Broechem

Broechem -

De gemeenteraad van Ranst keurde de lastvoorwaarden en gunningswijze goed voor de bouw van twee nieuwe klaslokalen voor GBS De Sleutel in Broechem.

Het gaat om een raming van 760.000 euro. Roel Vermeesch (onafhankelijke) verheugde zich over het feit dat er voor deze twee nieuwe klassen naar moderne technieken wordt gegrepen zoals een warmtepomp, maar vond het raar om dan in het oude gebouw door te gaan met de klassieke stookplaatsrenovatie voor fossiele brandstoffen die eerder werd aangekondigd en goedgekeurd. Ook toen had hij geprotesteerd. “Je kan die warmtepomp ook beter voor het huidig schoolgebouw inzetten”, zei Vermeesch, die het anders een absurde toestand vond om de huidige bouw en de nieuwbouw totaal apart te zien op energetisch vlak.

Schepen Jan Dillen (N-VA), bevoegd voor patrimonium en gebouwen, zei dat dit de bedoeling is. Er wordt onderzocht hoe de warmtepomp en de moderne technieken ook voor het huidig schoolgebouw kunnen dienen. De stookplaatsrenovatie die gepland was, is in samenspraak met Fluvius tijdelijk on hold gezet.

 kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio