Oekraïense voetballegende schenkt Robert Lewandowski geel-blauwe aanvoerdersband, waarmee Poolse kapitein zal aantreden op WK in Qatar

Robert Lewandowski heeft dinsdag nogmaals zijn steun betuigd aan Oekraïne. De aanvoerder van Polen kondigde op Instagram aan dat hij een geel-blauwe aanvoerdersband zal meenemen naar het WK in Qatar (20 november-18 december).

Bron: BELGA

De tweevoudige winnaar van de FIFA Speler van het Jaar-trofee kreeg het geschenk dinsdag van het Oekraïense voetbalicoon Andriy Shevchenko in het nationaal stadion in Warschau.

“Bedankt Andriy. Het was een plezier je te ontmoeten”, schreef Lewandowski op Instagram. “Het zal een eer zijn om deze aanvoerdersband in de kleuren van Oekraïne mee te nemen naar het WK.” Op een bijgevoegde foto schudden Lewandowski en Shevchenko elkaar de hand.

Vlak na de invasie van Oekraïne door Rusland riep Lewandowski op om het duel tussen Polen en Rusland in de halve finales van de barrages voor het WK te boycotten. Die wedstrijd zou op 24 maart in Warschau gespeeld worden. Uiteindelijk werd Rusland door de FIFA uitgesloten.

Door de voetbalbanden tussen Polen en Oekraïne, die samen het EK 2012 organiseerden, spelen Oekraïense nationale teams en clubs dit seizoen hun thuiswedstrijden in internationale competities in Poolse stadions.

Op het WK speelt Polen in groep C tegen Argentinië, Mexico en Saoedi-Arabië. Oekraïne kon zich niet kwalificeren.

Polen ontvangt donderdag Nederland in Nations League-groep 4 van de A-divisie, de poule van de Rode Duivels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER