Het is een beetje onwezenlijk, maar voetbalicoon Ronaldinho is in België: “Mijn tweede keer hier”

Ronaldinho is in België. De Gouden Bal van 2005 speelt woensdagavond mee in de Ghelamco Arena de Circus Cup, een galamatch tussen oud-spelers van AA Gent en Standard, met onder meer Gunther Schepens, Nicolas Lombaerts, Ahmed ‘Mido’ Hossam en Jelle Van Damme.

Koen Van Uytvange, Vincent Van Genechten

Nu al gaf hij acte de présence in het stadion van Standard, als ambassadeur voor gokbedrijf Circus, sponsor van de Rouches én Buffalo’s. “Ik ben heel blij om hier te zijn”, zei de Braziliaanse oud-speler van PSG en Barcelona in uitstekend Frans. “Als ik een bal heb, loopt alles natuurlijk en ben ik blij. Ik hoop dat het voor iedereen een mooie avond wordt. En ik ben blij dat ik nieuwe vrienden zal maken. Het is mijn tweede keer in België. De eerste keer, niet zo lang geleden, was ik snel weer weg. Ik hoop dat ik hier wat kan ontdekken. Ik heb nog geen plannen voor vanavond. Nu eerst wat werken en dan misschien de stad ontdekken.”

Ronaldinho had nog wat sponsoractiviteiten te verrichten, nadat hij de spelers van Standard ging groeten. Woensdag zal hij ook bij AA Gent een bezoekje brengen.

“België was sterk op het WK van 2002”

R10, die sinds maandag in ons land vertoeft, kreeg de vraag of hij de ‘legendes’ kende waarmee hij morgen de kleedkamer deelt. “Natuurlijk, allemaal. Ik kijk veel naar tv”, klonk het zonder ironie. Zonder namen te noemen ook. Waardoor we vermoeden dat hij het niet helemaal begrepen had. Net als toen we vroegen welke spelers hij zich nog herinnerde van zijn enige wedstrijd tegen België, op de wereldbeker van 2002. U weet wel, de Prendergast-wedstrijd… “België was sterk. Ik herinner me nog alles van dat WK, want we werden wereldkampioenen.”

Concreter werd het niet. Namen van Belgen die hij nu graag ziet spelen, noemde hij evenmin. “Het zijn er veel. Aangezien ik naar het voetbal op tv kijk. Ik houd van alle spelers van België. Het is een nationale ploeg die ik graag zie spelen.”

Ach ja, de nu 42-jarige Braziliaan sprak altijd liever met de voeten. Dat mag hij woensdagavond doen, voor een nu al bijna volledig uitverkochte Ghelamco Arena. Wie er niet bij kan zijn, kan de wedstrijd bekijken op Eleven Sports.

 ©  kvu

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL