©  GMAX AGENCY

KBVB plant feestelijke ‘uitwuifmatch’ Rode Duivels tegen Wales: afterparty met WK-lied, huldiging voor Kompany, Vermaelen en Dembélé

De Belgische voetbalbond (KBVB) zal donderdag in het Koning Boudewijnstadion voor de Nations League-wedstrijd tegen Wales voormalig internationals Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Mousa Dembélé huldigen. De bond brengt tegen Wales de WK-sfeer al helemaal in het stadion. Het wordt de laatste match van de Duivels op Belgische bodem voor het WK in Qatar (20 november-18 december). Na de match brengt Oscar and the Wolf de afterparty op gang met een liveversie van het officiële WK-lied Warrior.

Bron: BELGA

De voetbalbond maakt er als vanouds een sfeervolle uitwuifmatch van. In en rond het stadion warmen de traditionele supportersanimaties de fans op voor de match. De Rode Duivels draven op in hun gloednieuwe, vlammende WK-shirts.

“Voor onze fans is het een laatste gelegenheid om hun helden in België aan het werk te zien”, zei Manu Leroy, de marketing- en communicatiedirecteur in een reactie. “En dat voor de allereerste keer in de officiële WK-outfit. Daarbij pikken ze nog een live song van Max Colombie met Oscar and the Wolf mee. Zo horen ze ons WK-lied voor Qatar live en kunnen ze samen met de andere duizenden supporters in het stadion genieten en al wegdromen van het WK dat binnen twee maanden start.”

Vincent Kompany speelde zijn laatste van 89 interlands in juni 2019 tegen Schotland (3-0 zege). Hij is intussen trainer van de Engelse tweedeklasser Burnley, na een eerdere passage bij Anderlecht.

De met 2-1 verloren kwartfinale op het EK van vorig jaar tegen Italië was de laatste van 85 interlands van Thomas Vermaelen. Hij stopte in januari van dit jaar met voetballen en werd assistent van bondscoach Roberto Martinez.

Mousa Dembélé (82 caps) kwam in september 2018 in de 0-3 zege bij IJsland voor het laatst in actie voor de Rode Duivels. Hij besloot dit voorjaar te stoppen met voetballen.

MEER OVER DE RODE DUIVELS