©  Jeroen Hanselaer

Naturalisatie van Sandy Walsh (KV Mechelen) tot Indonesiër officieel goedgekeurd

Goed nieuws voor Sandy Walsh. De rechtsachter van KV Mechelen heeft nu echt bijna de Indonesische nationaliteit beet. Walsh is een Nederbelg met een Iers-Engelse vader en een Indonesisch-Zwitserse moeder en droomt al lang van de Indonesische nationale ploeg.

tsfn

LEES OOK. Sandy Walsh in laatste rechte lijn voor debuut voor Indonesië: “Nu nog het volkslied zingen voor de president en de vlag kussen”

In mei van dit jaar zat Walsh al in de laatste fase van het naturalisatieproces. Vier maanden later is het officieel zover. Het Indonesische Huis van Afgevaardigden heeft de naturalisatie dinsdag 20 september officieel goedgekeurd. De volgende stap is de eed afleggen in een officiële staatsceremonie.

Walsh droomt al lang van de Indonesische nationale ploeg en de Zuid-Koreaanse bondscoach Shin Tae-Yong wil hem er erg graag bij. In mei trainde Walsh al met Indonesië ter voorbereiding van een oefeninterland tegen Bangladesh. De oefeninterland tegen Curaçao tijdens de interlandbreak van eind september moet Walsh nog aan zich voorbij laten gaan, maar eind december 2022 gaat de AFF Cup (het Zuidoost-Aziatische landentoernooi, red.) van start en tegen dan kan Walsh eindelijk debuteren voor Indonesië.

MEER OVER KV Mechelen