Karim Setta. © Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Antwerpen is geen eindhalte in mijn carrière”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Karim Setta (26).

“Jarenlang droomde ik van een carrière als topsporter. Ik beoefende tienkamp op een hoog niveau en stond een paar keer op het podium van het provinciaal en nationaal kampioenschap. Maar zoals dat wel eens gaat in het wereldje, liep ik een zware blessure op aan mijn rug. Ik nam een stap terug en trainde zeer specifiek om sterker terug te komen.” 

“Maar gaandeweg ontdekte ik dat een traditionele revalidatie niet altijd opbrengt. Door louter op beweging te focussen, maak je sneller progressie. Toen ik dat besefte, wilde ik daar iets mee doen. Ondertussen raakte ik steeds meer in de ban van ondernemen. Met atletiek alleen ga je je boterham niet verdienen, en dus besloot ik beide passies te combineren en dat resulteerde in een personal trainingszaak. Eerst in Mol, daarna in Turnhout en nu al een tijdje in Antwerpen.”

“De stad is fantastisch. In tegenstelling tot in de Kempen, krijg ik hier werkelijk alles en iedereen over de vloer: Joden, moslims, topsporters en topondernemers, noem maar op. Dat is fijn, want ik hou van diversiteit. Precies de reden waarom ik hierheen kwam.”

“Voorlopig gaat dat goed en vinden sportievelingen vlotjes de weg naar mijn zaak nabij het Hendrik Consceinceplein, maar Antwerpen is geen eindhalte in mijn carrière. Ik droom van een vergelijkbare zaak Portugal. Je hebt er driehonderd dagen zon per maand en ook het klimaat voor ondernemers is er interessant. We nemen de zaak mee en voeren de nodige finetuning uit. Het wordt een prachtig avontuur.” (lava)

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio