Tijdens de eerste editie van Walls of Boho werd de Joodse heldin Mala Zimetbaum vereeuwigd op de zijgevel van dienstencentrum Den Bleek. © Victoriano Moreno

Zes muren en twee basketbalpleintjes krijgen kleurrijke streetart tijdens nieuwe editie van Walls of Boho

Borgerhout -

Van 5 tot en met 15 oktober zullen artiesten van divers pluimage zes muren en twee basketbalpleintjes onder handen nemen tijdens de tweede editie van Walls of Boho. Het kleurrijke streetartproject waarbij in enkele dagen tijd verschillende grote streetartwerken op lege muren in het district worden aangebracht, vond een eerste keer plaats in 2019.

Elien Van Wynsberghe

Ook dit keer wordt Walls of Boho gecureerd door kunstenaar Joachim Lambrechts. “Walls Of Boho is mijn geesteskind. Om het, na een zeer geslaagde eerste editie, te zien uitgroeien tot een nu al legendarisch kunstproject, bevestigt dat we iets goeds in handen hebben. Kunst is cruciaal en meer dan ooit nodig in onze samenleving”, aldus Lambrechts.

Daarom zullen opnieuw een handvol kunstenaars van eigen bodem en ver daarbuiten nieuwe muurtekeningen aanbrengen en zo het openbaar domein van Borgerhout een artistieke boost geven. Ook twee basketbalveldjes in het district zullen van een kunstwerk worden voorzien.

Een aantal van de deelnemende artiesten werd reeds bekendgemaakt. Zo gaan de zussen Hind en Zahra Eljadid aan de slag tijdens deze nieuwe Walls of Boho. Een atypische keuze, want hoewel kunstzinnig, staan de twee niet bekend als streetartkunstenaars. Tekenen ook present: PinkPainter, Locatelli Steve en Lindert Steegen.

Bezieler Joachim Lambrechts cureert ook deze editie. © Dirk Kerstens

“Alle kunstenaars zullen een werk maken dat draait rond het centrale thema diversiteit”, zegt bevoegd districtsschepen Mariam El Osri (Groen). “De locaties waarop de kunstwerken zullen worden aangebracht, zowel intra- als extramuros, houden we nog even geheim.”

Maar één plek wordt wel al onder de aandacht gebracht: het Terloplein. Want dit keer konden jongeren tussen 6 en 20 jaar oud ook zelf een ontwerp indienen. “Uit al die ingediende voorstellen kiest een jury deze week één ontwerp dat door Joachim Lambrechts zelf zal worden aangebracht op het plein”, zegt El Osri.

“Walls of Boho zorgt niet alleen voor kleur op de muren van ons district, het draagt ook bij tot verbinding en samenhorigheid. Het is een platform om maatschappelijke thema’s aan te kaarten of te duiden op een creatieve manier. Daarnaast werkt het inspirerend voor jong en oud. En dat is waar we voor staan als bestuur.”

Alle kunstwerken zullen tussen 5 en 15 oktober worden aangebracht. Op 15 oktober worden de werken feestelijk ‘geopend’ met een gratis fietstocht en een wandeltocht die wordt begeleid door Tim ‘Streetartwerpenaar’ Marschang.

 © Victoriano Moreno

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio