Er komt tijdens Halloween dit jaar een vervolg op de huiveringwekkende belevenis CORP. in Bobbejaanland. © Joren De Weerdt

Halloween in Bobbejaanland duurt extra lang: “We pakken uit met drie nieuwe spookhuizen”

Lichtaart -

Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) haalt dit jaar alles uit de kast om van Halloween weer een topeditie te maken. Dappere bezoekers kunnen dit najaar enkele weken langer komen griezelen, van zaterdag 8 oktober tot en met zondag 13 november. “We pakken dit jaar uit met drie nieuwe spookhuizen”, zegt Peggy Verelst van Bobbejaanland.

Bart Van den Langenbergh

Bobbejaanland is met de maand oktober in aantocht al druk bezig met de voorbereidingen van de halloweenperiode. Het pretpark heeft kosten noch moeite gespaard om van Halloween een extra griezelige ervaring te maken voor de bezoekers.

Het pretpark pakt dit seizoen uit met zeven huiveringwekkende spookhuizen, inclusief drie compleet nieuwe ervaringen.

Halloween in Bobbejaanland start dit jaar al op zaterdag 8 oktober en duurt extra lang, tot en met zondag 13 november. Het programma bevat zoals steeds vijf nocturnes, waarbij het park geopend is tot 21u en de bezoekers hun dag feestelijk afsluiten met de Epic Party. “We denken er al langer over om extra halloweendagen toe te voegen aan de kalender omdat onze gasten deze periode enorm waarderen. Bezoekers ontdekken Bobbejaanland dan op zijn best door alle extra’s die aan een normale parkdag worden toegevoegd”, legt Peggy Verelst, commercieel en creatief directeur van Bobbejaanland, uit. “Door de extra dagen kunnen we tegelijkertijd de bezoekers beter spreiden, wat nog fijnere beleving geeft.”

Alice in Horrorland is een huiveringwekkende versie van het sprookje Alice in Wonderland in Bobbejaanland. © RR

Nieuwe spookhuizen

Bobbejaanland voegt twee extra spookhuizen toe aan het programma en steekt een van de bestaande spookhuizen in een volledig nieuw jasje. Met Alice in Horrorland en Monastery komt de teller op zeven spookhuizen. Wie vorig jaar CORP. bezocht, wordt dit jaar verrast door het volgende hoofdstuk: CORP. Pest Control. “De drie nieuwe spookhuizen zijn doorloopspookhuizen met heel veel schrikmomenten, knappe decors en goede acteurs. De thema’s zijn zeer uiteenlopend en het schrikniveau is eveneens verschillend. Er is voor de brede doelgroep iets nieuws toegevoegd”, vertelt Peggy Verelst. “Monastery en CORP. hebben we met de Leisure Expert Group (LEG) gebouwd. Zij maken en bedenken wereldwijd horrorhuizen. Eerder bouwde LEG in Bobbejaanland het succesvolle Yummy, naar het scenario van de eerste Vlaamse zombiefilm ooit.”

CORP. Pest Control is het vervolg op CORP. van vorig jaar. © RR

Met Alice in Horrorland zit het bekende sprookje Alice in Wonderland in een nieuw, huiveringwekkend jasje. “Uit marktonderzoek bleek dat onze gasten uitermate veel interesse hadden om dit spookhuis tot leven te zien komen in ons park. Alice in Horrorland wordt op twee verdiepingen gebouwd in Kinderland en is het grootste spookhuis ooit in het park”, aldus Peggy Verelst.

In het spookhuis Monastery kun je terecht voor een unieke vorm van bezinning tijdens Halloween. © RR

Gezinsprogramma

Diegenen die het graag wat minder spannend hebben, blijven tijdens de halloweenspecial ook nog welkom in Bobbejaanland. Er is een entertainmentprogramma voor het hele gezin. “Ook tijdens Halloween is het belangrijk dat Bobbejaanland een attractiepark voor de hele familie blijft”, zegt de directeur. “Daarom vinden gezinnen met jongere kinderen hun gading in de shows, de sfeer in de gedecoreerde zones en met de straatanimatie. Diegenen die graag de schrik op zoeken, zijn welkom in de spookhuizen.”

Het kidsprogramma wordt dit jaar aangevuld met Pumpkin Race, een hindernissenparcours voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Voor bezoekers die Halloween nog te spannend vinden, is er het antimonsteramulet. Daarmee draaien ze de rollen om. Door de amulet naar een monster te richten, blijft deze automatisch uit de buurt.

De nocturnes vinden dit jaar plaats op zaterdag 29 oktober, maandag 31 oktober en op woensdag 2 november, vrijdag 4 november en zaterdag 5 november.

Er zijn dit jaar tijdens Halloween in Bobbejaanland ook weer vijf nocturnes waarbij het pretpark open is tot 21u. © RR

 

halloween.bobbejaanland.be/

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio