Trosduif: met Ines altviool, Jereds Bas, Rimberts percussie, Ilses klavier en Tines stem. © rr

Drie dagen Mariaburgse Feesten: “Corona heeft onze werking niet klein gekregen”

Sint-Mariaburg -

“Drie dagen lang is het Van de Weyngaertplein aan de kerk het Woodstock aan de Kaartse Beek”, zegt Steven De Schepper, ondervoorzitter van de Wijkwerking Mariaburg. Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 september hebben na 2 jaar gedwongen rust de Mariaburgse Feesten plaats.

Spiegelei: dit up tempo kwartet covert met zijn jong geweld de nummers waar jouw knieën van knikken. © rr

“Corona heeft onze werking niet klein gekregen”, zegt Steven. “We hebben gedurende de gedwongen stilte eens goed kunnen brainstormen en zijn klaar om er met volle moed weer tegenaan te gaan.” Quizmaster Tom De Rijdt geeft vrijdag in het vernieuwde ontmoetingscentrum Elcks Thuys de aftrap. Het zaterdagavondprogramma is terug van weggeweest en steekt in een nieuw kleedje. “Je moet zeker komen luisteren naar 4takt”, zegt Steven. Vier stemmen brengen een gezonde dosis humor en authentieke nummers van de Strangers. Die avond volgen nog vettige liekes van ‘t Stad en een steengoed en volks programma van Peleman en Piedfort.

De rommelmarkt trek jaarlijks duizenden bezoekers © Marc Wouters

Chinese brocant, al dan niet brol, versleten nieuw, je vindt het zondag allemaal op de rommelmarkt in de straten van Mariaburg. Vanaf 9u is het feest op het plein. Eerst natuurlijk een flink ontbijt: “Boterhammen en de morning”, zegt Steven. Apéro Time luistert het zondags ontbijt op. Voor de twijfelaars, er is nog plaats aan de ontbijttafel.

Radio Park

Het Koninklijke Harmonieorkest Labore et Constantia blaast om 11.30u de muzikale namiddag op gang. Het hele programma met info over de groepen vind je op de website van de organisatie. Enkele blikvangers: de tienerband The Yuccas. Deze boys zijn net hun korte broek ontgroeid en weten zich nu al een plaatsje te veroveren op het podium. Tine Truwant en Rimbert Haché van Trosduif spelen een thuismatch. Ze wonen in Mariaburg en studeerden aan de Stedelijke Muziekacademie van Ekeren. Coach en barbier Dries Desmet installeert voor de eerste maal een koffiebar rond het ‘gouden Jezusbeeld’ op het voorplein. Zondag kan je op het plein op een groot scherm de festiviteiten volgen. In het Wijkcentrum verzorgt Walter Lauriks op scherm een presentatie 125 jaar Mariaburg. Radio Park (Brasschaat) gaat de hele namiddag met de Mariaburgse Feesten live de eter in. Het district Ekeren de stad en de gemeente Brasschaat verlenen hun steun.

Wandelzoektocht

De Zoek-Mee-Wandeling in het kader van de Mariaburgse Feesten brengt je dit jaar naar het Ekerse gedeelte van Mariaburg. De bundel met vragen en foto-opdrachten is te verkrijgen in het Wijkcentrum aan de kerk. Je hoeft de wandeling niet in een keer af te leggen. Je hebt tijd tot en met zondag 27 november. Alle informatie via de website van de wijkwerking. (mawo)

www.mariaburg.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio