Steve, Kobe, Roy, Jerre en Glenny zijn klaar voor grotere podia en tonen dat op 8 oktober in jeugdhuis Den Dijk. © Sub-Lime

Vijfkoppige band Sub-Lime debuteert met eigen rocknummer in jeugdhuis Den Dijk: “Tijd is rijp voor eigen werk”

Sint-Lenaarts, Rijkevorsel, Beerse, Nijlen, Ranst -

Voor liefhebbers van rockmuziek is Sub-Lime een naam om te onthouden. Vier jaar na de oprichting zijn de bandleden klaar voor de grotere podia en om te evolueren van een coverband naar een rockband. Op 8 oktober stellen ze in primeur hun eerste singel voor in Jeudhuis Den Dijk in Sint-Lenaarts.

Zanger Roy uit Rijkevorsel vormt een vijfkoppige band met gitaristen Glenny uit Kessel en Jerre uit Ranst, en bassist Kobe en drummer Steve, allebei uit Beerse. Vier jaar geleden vonden ze elkaar in dezelfde passie voor rock-’n-roll.

Voor Roy is het zijn eerste eigen band, maar zong al elf jaar bij twee andere bands uit de regio. Drummer Steve maakte mee de overstap naar de nieuwe band. Via die weg leerden ze Glenny kennen die ook altijd in een band heeft gespeeld, maar nu zijn eigen gitaarschool Tune Up in Kessel heeft.

Daar kwam hij in contact met Jerre en samen vormden ze in drie weken tijd een band. Het klikte meteen. Maar ze misten nog een bassist. Kobe die tweemaal de hele muziekschool doorlopen heeft, een keer met piano en de tweede keer met saxofoon, leerde in drie maanden tijd de basgitaar bespelen.

Afgelopen zomer trad Sub-Lime steeds vaker op als hoofdact en op grotere podia. © Sub-Lime

Eigen twist

De zomer van 2020 stond voor Sub-Lime volgeboekt, maar corona stak daar een stokje voor. “Zo hebben we onze doorstart gemist, maar we hebben al die tijd niet stilgezeten”, legt de zanger uit. “We speelden op terrassen toen die open mochten en hebben clips opgenomen.”

Speelden ze in de zomer 2021 eerder als voorprogramma of redelijk vroeg in de line-up op lokale festivals, dan werden ze afgelopen zomer teruggevraagd, maar dan als hoofdact. Ook de podia werden al wat groter en ze staken met succes de grens over naar Nederland.

“We krijgen heel wat positieve reacties, niet alleen van organisatoren, maar ook van het publiek. We leggen de lat voor onszelf dan ook hoog. We zijn erg kritisch zowel wat de muziekkeuze betreft als de show die we neerzetten. We geven bekende rocknummers een eigen twist.”

“We willen onzelf amuseren, maar ook het publiek moet dat doen. Pas als we het gevoel hebben dat we alles hebben gegeven, kunnen we tevreden zijn”, beamen de bandleden.

Subliem

“Muziek is gewoon een deel van ons leven. We willen kwaliteit brengen en bouwen altijd een feestje. Onze frontman trekt de show, zo iemand heb je als muzikant nodig om het publiek mee te krijgen”, benadrukt Glenny. “Ik sta altijd boven op een berg tijdens een optreden”, lacht Roy.

Sub-Lime wil niet de zoveelste coverband zijn en werkt nu ook aan eigen nummers. Grote voorbeeld is de band REA van Renate Engelen uit het Gentse. “Zij treden op met eigen nummers, onder meer op de Gentse Feesten. Het zou mooi zijn als we ook ooit zover geraken”, steekt Roy de ambities niet onder stoelen of banken.

Het logo van Sub-Lime, maar de naam is ook een knipoog naar subliem. © Sub-Lime

De naam van de band is dan ook niet toevallig gekozen. “Het logo toont een bevroren limoen, maar Sub-Lime is ook een knipoog naar subliem. We willen als band uitblinken. Je moet geloven in jezelf om ergens te geraken.”

Officiële start

Voor de band zelf is de tijd rijp om een versnelling hoger te schakelen. “De proefperiode zit er wat ons betreft op. Komende zomer willen we voor een groter publiek optreden. Rond deze tijd van het jaar stellen organisatoren de line-ups samen. En wij willen daar bij zijn.”

In jeugdhuis Den Dijk geven ze het officiële startschot van de band met een nieuwe playlist en hun eerste eigen nummer. De locatie is geen toeval. “Hier is het allemaal begonnen, hier kreeg Kobe zijn vuurdoop als bassist. We kennen hier in Sint-Lenaarts ook wel wat volk”, verklaart Roy.

Barkley speelt op 8 oktober het voorprogramma en Discobaar VDB verzorgt de afterparty. Tickets voor ‘A night with Sub-Lime’ kosten 5 euro in voorverkoop en 8 euro aan de kassa. Deze zijn te koop bij de bandleden, en bij cafés ’t Centrum in Sint-Lenaarts en in Rijkevorsel.

  (Elke Lamens)

Facebook, YouTube, http://www.sub-lime.be/

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio