Ronny en Esther zijn sinds 1974 bij Aquatom aangesloten. © Filip Spoelders

Antwerp Expo ontvangt na drie jaar terug aquariumbeurs Naturaria Fair: “Meer dan 350 meter aan standhouders”

Mortsel, Antwerpen -

De verenigingen Aquatom uit Mortsel en Terra uit Lier bundelen zondag opnieuw de krachten voor hun Naturaria Fair in Antwerp Expo. Voor Aquatom is het een herlancering na moeilijke coronajaren.

Filip Spoelders

Voor Ronny Moortgat en Esther Van Weddingen uit Mortsel zijn het drukke dagen. De secretaris en de penningmeester van de aquariumvereniging Aquatom, die sinds 1969 bestaat, staan voor hun grootste evenement, de Naturaria Fair.

“We verwachten ongeveer zeventig particuliere en professionele standhouders die samen meer dan 350 meter aan standen vullen. De deelnemers komen ook uit Duitsland, Frankrijk en Tsjechië. Aangezien we deze beurs samen met Terra organiseren zijn naast aquariums, vissen en planten ook allemaal dingen voor terrariums te vinden. Dit wordt aangevuld met standen van landbouwschool Horteco, AntsFlanders en mineralen”, overloopt Ronny het aanbod.

Bewust kleiner

De beurs moet de werking van Aquatom herlanceren. “Het is ons eerste evenement sinds 2019. Al onze andere activiteiten zoals uitstappen en geleide wandelingen liggen nog stil. Beurzen in het buitenland zijn ook opgestart, maar veel kleiner dan voor corona. Daarom beginnen wij met 66% van zaal 3 in Antwerp Expo te vullen in plaats van de hele zaal zoals drie jaar geleden”, geven Ronny en Esther aan.

Door met Naturaria Fair naar buiten te komen, wil de vereniging zeker nog nieuwe leden aanspreken. “Op ons hoogtepunt in de jaren zeventig en tachtig hadden we tot 220 leden. Nu draaien we rond de vijftig. De mensen hebben veel meer andere hobby’s om uit te kiezen tegenover vroeger. Maar we raden nieuwe houders van aquariums altijd aan om even kennis met ons te maken. We geven graag tips om vissen en planten te houden. Sommige vissoorten mag je bijvoorbeeld niet bij elkaar in een aquarium zetten.”

Waterval

Na omzwervingen Berchem, Borgerhout, Hove en Mortsel vergadert de vereniging sinds kort in Café BP op het Mortselse Gemeenteplein. “Tijdens onze hoogdagen bouwden we voor onze expo in het Prinsenhof van Hove onder andere een waterval van een paar meter hoog of een woestijn na. Hiervoor lieten we een vrachtwagen met zand komen. Deze tijden zijn voorbij, maar we voelen dat de komst van de beurs ons herlanceert”, besluiten ze. (fisp)

Naturaria Fair 2022 loopt zondag van 10 tot 16u in zaal 3 van Antwerp Expo. De inkom bedraagt 10 euro.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio