De feiten speelden zich af in de toiletten van dit café in de Hanswijkstraat. ©  Joren De Weerdt

Twee mannen doorverwezen naar rechtbank voor steekpartij in café ’t Sas

Mechelen -

De raadkamer heeft dinsdag twee mannen doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor een schermutseling in café ’t Sas in Mechelen, ondertussen ruim vier jaar geleden. Bij het incident moest een van de betrokkenen enkele messteken incasseren. Ook het neergestoken slachtoffer wordt vervolgd omdat hij zich tijdens de feiten evenmin onbetuigd zou hebben gelaten.

Theo Derkinderen

De feiten speelden zich op 12 mei 2018 af in de toiletten van café ’t Sas, op de hoek van de Hanswijkstraat en Hendrik Speecqvest in Mechelen. Het kwam tot een hevige confrontatie waarbij de toen 49-jarige Marc H. drie messteken moest incasseren. Het slachtoffer bloedde hevig en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

De verdachte van de feiten, Willem L., werd onmiddellijk opgepakt, maar hij verklaarde vanaf het begin dat hij als eerste werd aangevallen door H. De toen 53-jarige zou rake vuistslagen hebben uitgedeeld. L. zou daarbij verwondingen aan zijn hoofd hebben opgelopen.

Reconstructie

De schermutselingen speelden zich in de toiletten van de zaak waar op dat ogenblik niemand anders aanwezig was dan de twee hoofdrolspelers. Omdat de verklaringen van het tweetal haaks op elkaar stonden, organiseerde de onderzoeksrechter destijds een reconstructie in het café. De omgeving van de horecazaak werd toen met grote, ondoorzichtbare hekken afgezet zodat niemand vanop de straat iets van de reconstructie kon zien.

Het parket vroeg aan de raadkamer om zowel Willem L. als Marc H. door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. De raadkamer volgde die vordering dinsdag en verwees de twee mannen door naar de rechtbank. Mogelijk komt de zaak nog dit jaar voor de rechtbank.

Geen onbekende

Willem L. is geen onbekende. Jaren geleden was hij chauffeur van een bekende Mechelse zakenman. Hij was een twintigtal jaar geleden ook actief als woordvoerder van de toenmalige Tuf Tuf Club, een ondertussen opgedoekte organisatie die zich verzette tegen flitscontroles en flitspalen. De man werd er zelfs van beticht betrokken te zijn bij het in brand steken van een flitspaal in Werchter - in 2005 - maar werd daarvoor later vrijgesproken. tdk

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio