©  BELGA

Interlandbreak dit weekend, maar Westerlo komt als enige eersteklasser wél in actie

Omdat de Rode Duivels donderdag tegen Wales en zondag tegen Nederland spelen, ligt de competitie in de Jupiler Pro League een weekje stil. Alleen Westerlo komt dit weekend in actie, als enige eersteklasser. In de vijfde ronde van de Beker van België trekken de Kemphanen zondag (16.00u) naar Aalst.

sks

Westerlo moet als promovendus een ronde vroeger aan de bak dan de andere ploegen uit de Jupiler Pro League. Zo kwamen ook Union en Seraing (2021-2022) en OHL (2020-2021) de voorbije seizoenen al in de vijfde ronde in actie. Jonas De Roeck zal zondag op het veld van Eendracht Aalst - nummer acht in de tweede amateurklasse - wel moeten puzzelen, want de coach van Westerlo moet maar liefst vijf internationals missen. Maxim De Cuyper is door Jacky Mathijssen voor het eerst opgeroepen voor de Belgische beloften, ook Ravil Tagir (Turkije U21), Nicolas Madsen (Denemarken U21), Dorgeles Nene (Mali) en Lyle Foster (Zuid-Afrika) stapten de voorbije dagen op het vliegtuig voor interlandverplichtingen. Vier van hen stonden vorige zaterdag tegen Charleroi nog in de basis, Nene viel in de slotfase in en zorgde voor de assist bij de winning goal van Vaesen.

Streekderby Lierse - RC Mechelen

Ook Seraing, dat eind vorig seizoen in de hoogste afdeling bleef door de promotie-degradatieduels tegen RWDM te winnen, kwam in de vijfde ronde al in actie. De Luikenaars wonnen eerder deze maand met 0-2 op het veld van Winkel Sport. In tegenstelling tot Seraing hebben ze in het Kuipje nooit overwogen om hun bekerwedstrijd naar een vroegere datum te verplaatsen. Dat Westerlo tijdens de interlandbreak in het ritme blijft van een wedstrijd per week, ziet De Roeck zelfs als een voordeel. Bovendien zullen andere spelers nu extra speelminuten krijgen tijdens een wedstrijd met inzet.

Ook de tweedeklassers uit onze regio komen dit weekend in actie. Beerschot en SK Beveren trekken zondag (16.00u) naar respectievelijk Knokke en Wezet, twee ploegen uit de hoogste amateurklasse. En zaterdagavond (20.00u) staat er op het Lisp met Lierse - RC Mechelen een echte streekderby op het programma.

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL