© ATV

1.862 meldingen van overlast in studentenwijk in 12 maanden

Antwerpen -

De groei van het aantal studenten in Antwerpen, ondertussen 50.000, zorgt ook voor een stijging van de overlast. Van 1 september 2021 tot en met 12 september dit jaar waren er 1.862 overlastmeldingen en schreef de politie 505 processen-verbaal uit.

Sacha Van Wiele

Dat zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) op een vraag van Vlaams Belang-gemeenteraadslid Filip Dewinter over de overlast in de studentenwijk. De helft van de 1.862 meldingen heeft te maken met geluidsoverlast. In 80%van de klachten rond nachtlawaai komt er een politiepatrouille.

De cijfers van de afgelopen twaalf maanden:

- 505 pv’s opgesteld, waarvan 236 pv’s voor omgevingsoverlast, zoals vandalisme en sluikstorten.

- 117 pv’s hebben betrekking op slagen en bedreigingen.

- Openbare dronkenschap is goed voor 63 pv’s.

- 50 pv’s voor drugs.

- 30 pv’s voor geluidsoverlast.

- De meeste pv’s in de studentenwijk zijn geschreven op de Paardenmarkt (44 pv’s), in de Lange Nieuwstraat (37), Stadswaag (33), Vekestraat (33) en Ossenmarkt (28).

- De stedelijke diensten en de politie investeerden 3.424 manuren in de studentenwijk.

“Om de overlast weer onder controle te krijgen ben ik in juni een overleg gestart met de rector van de Universiteit Antwerpen en de directeuren van de hogescholen”, zegt De Wever. “Samen bekijken we hoe we de overlast kunnen inperken. Met de verfijning van het Antwerpse feest- en doopcharter hopen we de hinder te beperken. Studentenverenigingen wordt gevraagd om grote evenementen niet alleen in de studentenwijk te organiseren, maar om ook eens uit te wijken naar Park Spoor Noord, het Stadspark, de Veemarkt, het pleintje in de Blindestraat of de Konijnenwei. Ook dit jaar zullen we in de doopmaand extra stadstoezichters en politie in zetten.” (svw)

MEER OVER Bart De Wever Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio