Nick Cave, Thomas Houseago en Brad Pitt. ©  AFP

Acteur Brad Pitt en zanger Nick Cave onthullen eigen kunstwerken op Finse tentoonstelling

Wat hebben acteur Brad Pitt en zanger Nick Cave met elkaar gemeen? Ze begeven zich tegenwoordig allebei in de artistieke wereld. Afgelopen zaterdag onthulden de twee voor de eerste keer hun kunstwerken in een Fins museum in de stad Tampere. “Het voelt gewoon goed”, zei Pitt tijdens de openingsceremonie.

emke Bron: The Guardian

Wie had gedacht dat Brad Pitt naast een succesvolle acteur ook beeldhouwer is? Hij stelt voor de eerste keer zijn werken voor aan het grote publiek. Dat deed hij in een kunstmuseum in de Finse stad Tampere samen met de Australische zanger Nick Cave en de Britse beeldhouwer Thomas Houseago.

De beelden werden zaterdag door de 58-jarige acteur zelf onthuld, als onderdeel van een grotere tentoonstelling van Houseago. Dat deed hij naast een keramische serie van de Australische muzikant Nick Cave. “Voor ons is dit een nieuwe wereld en onze eerste expositie. Het voelt echt goed”, zei Pitt tijdens de openingsceremonie tegen de Finse omroep Yle.

Zelfreflectie

De negen werken van Pitt omvatten een gegoten gipsen wandsculptuur dat “een vuurgevecht voorstelt” en een reeks siliconenbeelden. “Het gaat over zelfreflectie. Het gaat over wat ik het fout heb gedaan in mijn relaties, waar ik het verkeerd heb gedaan, waar ik medeplichtig ben”, aldus Pitt. Naar verluidt vond de acteur rust en troost in pottenbakken na zijn scheiding van Angelina Jolie. In 2017 zou hij zo’n 15 uur per dag gespendeerd hebben in Houseago’s studio in Los Angeles, in Amerika.

 ©  Twitter @BradPittPlanB

Ook zanger Nick Cave mocht zijn keramiek tentoonstellen in de expositie van Houseago. Hij creëerde zeventien handgeschilderde keramische beeldjes die “het leven van de duivel in zeventien stadia” uitbeelden. Dat de muzikant zich begeeft in de kunstwereld, is niet uit de lucht gegrepen. Voor hij aan zijn zangcarrière begon, studeerde hij schilderkunst in Melbourne in Australië.

Je kunt de kunstwerken bekijken tot 15 juli 2023 in het Sara Hildén Kunstmuseum in de Finse stad Tampere.

Vastgoed

Jobs in de regio