©  BELGA

Lierse slalomt probleemloos langs RC Mechelen in Croky Cup

De verhoudingen gerespecteerd zaterdagavond op het Lisp, waar Lierse een ruime 5-1 bekerzege behaalde tegen RC Mechelen. De Pallieters gaan straks zo voor het tweede seizoen op rij in de trommel met de eersteklassers.

Kurt Guldentops

Coach Tom Van Imschoot roteerde vlijtig aan Lierse zijde. Meer dan een half dozijn vaste waarden kregen immers rust voorgeschreven van de thuiscoach, die jongens die weinig aan spelen toekwamen voluit hun kans gaf. Zo kwamen naast doelman Jarno De Smet ook Jarno Libert, Toon Raemaekers, Joeri Poelmans, Maxime De Bie, Nils Schouterden en Daan Vekemans een zeldzame keer aan de aftrap.

Lierse had aanvankelijk wel overwicht, maar dreiging ging er amper uit van de Pallieters. De beste mogelijkheid was nog voor bezoeker Kerckhofs, die een voetlengte te kort kwam om binnen te tikken. De thuisploeg reageerde langs Van Acker, die over doel trapte. Het zou de prelude tot de openingsgoal kort voor de pauze worden, toen Vekemans een hoekschop van De Schryver eerst nog op Goossens joeg, maar Raemaekers de rebound snoeihard in het dak van het doel mepte.

Een zuinige bonus halfweg dus voor de Lierenaars, die meteen na de pauze al aangedikt werd. Opnieuw Vekemans slalomde langs de bezoekende goalie Goossens, Walbrecq had zijn aflegger maar in het lege doel te deponeren. Boeken dicht zo leek het, maar nog voor het uur knikte Weuts de bezoekers toch terug in de match. Een aansluitingstreffer, die RC Mechelen hoop en geloof gaf. Lierse wankelde even, Van Imschoot reageerde met de inbreng van Rocha en Tarfi. Dik twintig minuten voor tijd was de zaak dan toch klaar voor de Lierenaars. Handspel van Guldix in de grote rechthoek, een rake knal van Van Acker van op de stip. Zes minuten later was het helemaal game over, toen Rocha op avontuur ging in de zestienmeter en Vekemans in doel legde. Een uppercut, die RC Mechelen deze keer niet meer te boven kwam. Het was integendeel Tarfi die nog verder aandikte tot 5-1.

En zo opdracht volbracht dus voor Lierse, dat voor het tweede jaar met de eersteklassers in de trommel mag. Al moet de focus snel terug op de Challenger Pro League, waarin de Pallieters zondag voor een pittige verplaatsing naar SK Beveren staan.

LEES OOK. REACTIES. Daan Vekemans na vlotte kwalificatie: “We hebben het onszelf makkelijk gemaakt”

LIERSE K.: De Smet, Libert, Raemaekers, Pupe (64’ Tarfi), Poelmans, De Bie (64’ Rocha), Van Acker (76’ Gillekens), Walbrecq (76’ Limbombe), De Schryver, Schouterden, Vekemans.

RC MECHELEN: Goossens, Kerckhofs (82’ Robert), Guldix, Knollenburg, Harrou (82’ Abdaoui), Spaenhoven, Hmouda, Heyvaert (52’ Van Der Brempt), Akarom (46’ Carrez), Mrani (82’ Alaers), Weuts.

DOELPUNTEN: 39’ Raemaekers 1-0, 46’ Walbrecq 2-0, 55’ Weuts 2-1, 69’ Van Acker (strafschop) 3-1, 75’ Vekemans 4-1, 84’ Tarfi 5-1.

GELE KAARTEN: 10’ Kerckhofs, 20’ Schouterden, 67’ Spaenhoven.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Mataj.

TOESCHOUWERS: 2.200.

    MEER OVER Lierse K.

    Meer sportnieuws

    Vastgoed

    Jobs in de regio