De winnende wandeling doet een verscheidenheid aan natuurzones aan. © Kempen

Winnende wandeling combineert alle fraais van natuur

Geel, Meerhout -

De natuurwandeling Scherpenbergen-De Hutten in het grensgebied van Meerhout en Geel is uitgeroepen tot Wandeling van het Jaar in de provincie Antwerpen. De tocht combineert al het fraais van de Kempense natuur.

Met de prachtige zeventiende-eeuwse watermolen en het bijhorende bezoekerscentrum Grote Netewoud in Meerhout als uitvalsbasis leidt de wandeltocht Scherpenbergen-De Hutten je 14 kilometer lang dwars door de natuur rond de Grote Nete en zijrivieren. Het is een echte staalkaart van wat de Kempen aan moois te bieden hebben, want je stapt afwisselend door heide, bos en landduinen. Onderweg doe je ook de natuurgebieden De Kwacht en Keyfheide in handen van Natuurpunt aan.

“Dankzij de inzet van natuurverenigingen, een hele reeks partners en talloze enthousiaste vrijwilligers oogt het natuurpark bovendien almaar knapper”, klinkt het bij de provincie Antwerpen, die de wedstrijd Wandeling van het Jaar voor de tiende keer organiseerde. Daarbij mag het publiek kiezen uit vijf genomineerde tochten. “Scherpenbergen-De Hutten bleek de favoriet van de wandelaars in deze jubileumeditie. Het traject in Meerhout en Geel verzamelde meer stemmen dan de kandidaten uit Essen, Herselt, Kontich en Retie.” Het traject is hieronder gratis te downloaden. (ho)

www.kempen.be/scherpenbergendehutten

MEER OVER Natuur Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio