©  Strava Jasper Stuyven

Als Wout van Aert over Australische wegen vlamt, dan sneuvelen de KOM’s op Strava

Een nieuwe dag in Wollongong, een nieuw trainingsritje voor Team Belgium. En het was er eentje om in te kaderen.

Vincent Van Genechten

De zon scheen alweer fel in Australië en dus kon Jasper Stuyven een prachtige foto maken van de Belgische ploeg (zie boven). De renner van Trek-Segafredo reed, net als Wout van Aert, meer dan 200 kilometer. Daarbij sneuvelden liefst elf KOM’s, records voor bepaalde segmenten in Strava. “Innerlijke gejaagdheid”, schreef Van Aert op het wielerplatform.

De kanttekening is dat Van Aert over wegen reed die normaal gezien niet afgesloten zijn, maar dan nog. Zo was hij op de ‘Appian road climb’ (1,7 km aan 4,4 procent) zeven seconden sneller dan de recordhouder, de Nederlander Dylan van Baarle. Op de ‘Old Princes Highway’ (stuk van 18 km) deed onze landgenoot met een gemiddelde van 49,7 km/u bijna vier minuten af van de besttijd. Vorige week sneuvelden er ook al twee KOM’s door toedoen van Van Aert.

Remco Evenepoel hield het ‘Down Under’ bij een ritje van iets meer dan 180 kilometer. De Vuelta-winnaar leek twee KOM’s in de wacht te slepen, maar moest het uiteindelijk stellen met nul. Stan Dewulf snoepte hem eentje af bij een vlot rijdend stuk weg (16,65 km) tussen Camden en Picton. Op de ‘Picton - Macarthur Drive’ (16,21 km) zag hij Van Aert 45 seconden beter doen, namelijk 27:23 tegenover 28:08.

Evenepoel kan zich troosten met de gedachte dat hij tijdens de WK-tijdrit, waar hij brons pakte, drie Stravarecords brak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen