Groen-raadsleden Jan De Bie en Jef Schoofs brachten begin september met kalkverf 30 aan op het wegdek aan de kinderclub. © ram

Zone 30 in omgeving kinderclub De Spetter komt er niet

Merksplas -

Het gemeentebestuur van Merksplas is niet geneigd om de zone 30 in het centrum uit te breiden tot kinderclub De Spetter in de Pastorijstraat.

Oppositiepartij Groen voerde begin september actie door met kalkverf 30 te schilderen op het wegdek van de Pastorijstraat en de Pastoor Ceulemansstraat. Op de gemeenteraad vorige maandag had de partij het voorstel op de agenda gezet. “In de Pastorijstraat is vaak druk verkeer”, zei Groen-raadslid Jef Schoofs. “Daar mag nog 50 kilometer per uur gereden worden. De zichtbaarheid is beperkt door de haakse bocht met de Kerkstraat. We stellen voor om de uitbreiding van de zone 30 tot de kinderclub te bespreken met de gemeentelijke adviesraad verkeer en de buurtbewoners.”

Meerderheidspartij Leefbaar Merksplas keurde het voorstel niet goed. “De adviesraad verkeer is geen voorstander”, aldus schepen van Mobiliteit Raf Verheyen. “Het afwegingskader Vlaanderen bepaalt dat een zone 30 kan waar fietsers zich op de rijbaan moeten begeven. In de Pastorijstraat zijn vrij liggende fietspaden. We willen wel de mogelijkheid bekijken om van de Pastoor Ceulemansstraat een fietsstraat te maken.” (ram)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio