Vorig jaar vonden er onder meer in de kazerne van Balen Start to Brandweer-sessies plaats. © Tommy Maes

Brandweerzone Kempen organiseert opnieuw Start to Brandweer-sessies

Balen, Herenthout, Grobbendonk -

Brandweerzone Kempen organiseert op 1, 22 en 23 oktober Start to Brandweer-sessies in de kazernes van Balen, Herenthout en Grobbendonk. Tijdens de sessies maken brandweervrijwilligers in spe kennis met de jobinhoud en de procedure. Daarnaast krijgen ze een voorproefje van een aantal proeven.

Brandweerzone Kempen rekruteert jaarlijks 24 brandweervrijwilligers. Om een correct beeld te schetsen van de jobinhoud en de niet te onderschatten aanwervingsprocedure startte de brandweerzone vorig jaar met de Start to Brandweer-sessies.

Brandweervrijwilligers in spe krijgen er de nodige uitleg over de verschillende taken die de brandweer uitvoert en welke procedure ze moeten volgen. Zo moet je bijvoorbeeld een federaal geschiktheidsattest (FGA) behalen vooraleer je kunt solliciteren bij de brandweer.

FGA-proeven

Naast een sterke motivatie moet je als brandweervrijwilliger ook over een aantal cognitieve, technische en fysieke competenties beschikken. Tijdens de Start tot Brandweer-sessies krijgen de deelnemers al een voorsmaakje van een aantal FGA-proeven, zowel enkele handvaardigheidstesten als lichamelijke geschiktheidsproeven.

Een van de proeven is het beklimmen van de ladder. © Tommy Maes

Ook dit jaar vinden er opnieuw Start to Brandweer-sessies plaats. De eerste vindt plaats op zaterdagnamiddag 1 oktober tussen 13 en 16u in de brandweerkazerne in Balen (Vredelaan 2). Zaterdagnamiddag 22 oktober van 13 tot 16u is er een sessie in de brandweerkazerne van Herenthout (Bouwelse Steenweg 8) en zondagvoormiddag 23 oktober van 9 tot 12 vindt er een sessie plaats in de brandweerkazerne van Grobbendonk (Vaartkom 3).

Brandweer zone Kempen rekruteert voor elke kazerne binnen de zone. Je bent vrij om te kiezen waar je de Start to Brandweer-sessie volgt, ook als dit niet de kazerne uit je buurt is. Vooraf inschrijven is verplicht en kan tot twee dagen voor de start van de sessie via kempen.hulpverleningszone.be/pagina/start-to-brandweer.

Voor het behalen van een federaal geschiktheidsattest kun je je inschrijven via www.ikwordbrandweer.be. Het dichtstbijzijnde examencentrum is Campus Vesta, Oostmalsesteenweg 75 in Ranst, maar je kunt het attest ook behalen in brandweerscholen in andere provincies.  (mto )

kempen.hulpverleningszone.be/pagina/start-to-brandweer, www.ikwordbrandweer.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio