Smeulbrand in kelder appartementsgebouw snel opgemerkt door rookmelder

Deurne -

De brandweer rukte dinsdagmorgen uit naar de Collegelaan in Deurne. Daar was een smeulbrand ontstaan in de kelderverdieping van een appartementsgebouw. De brand werd snel opgemerkt door de rookmelders, niemand raakte gewond.

jtp

De melding bij de brandweer kwam binnen rond 6.30u. “Er was sprake van een smeulbrand in de kelderverdieping van een gebouw met 64 appartementen”, zegt woordvoerder Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen. Die brand werd opgemerkt door de rookmelders in het gebouw. Bij aankomst van de brandweer was de rookontwikkeling in de kelder echter dermate groot dat er snel werd opgeschaald.

Uit voorzorg werden de bewoners van de appartementen geëvacueerd. Al snel bleek echter dat een ventilator in de kelder ervoor zorgde dat de rook in sneltempo naar buiten werd gestuwd, waardoor de brand erger leek dan ze was. Kort na aankomst van de brandweer was de brand dan ook onder controle.

De brandweer bleef nog enige tijd ventileren en voerde metingen uit, eens die negatief waren mochten alle bewoners opnieuw naar binnen. Niemand raakte gewond.

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio