Gert Verhulst over moeilijke periode na scheiding: “Ik wou niet dat er geroddeld werd: ‘Hij zit weer bij die rosse van K3!’”

Gert Verhulst (54) vertelt in Dag Allemaal over zijn vroegere, soms turbulente, liefdesleven. De talkshowpresentator heeft het over twee moeilijke periodes: de breuk met Valerie, de moeder van zijn kinderen, en de affaire met ex-K3’tje Josje.

edb

LEES OOK. Gert Verhulst blikt terug op bewogen eerste week van ‘De tafel van vier’: over het n-woord, opgestapte redacteur en zijn politieke kleur

Volgens Verhulst hebben mensen een vertekend beeld van zijn liefdesleven. “Elke stap die ik zette, haalde de pers”, zegt hij, dus is het algemeen idee dat de presentator heel wat vrouwen had. Dat blijkt niet per se het geval. Er was een jeugdliefde die twee jaar duurde, maar de “eerste serieuze relatie” van Verhulst was die met Valerie, de mama van Viktor en Marie. “We zijn 17 jaar samen geweest, maar nooit getrouwd.”

Verhulst suggereert dat Karen Damen een factor was in die breuk. “Karen zei onlangs dat ik er ben tussengekomen terwijl zij iets met Regi had. Maar je kan ook zeggen dat ik iets had met mijn vrouw en dat Karen ertussen is gekomen. Het is maar hoe je het bekijkt.”

Weg naar herstel

De knipperlichtrelatie met Damen duurde drie à vier jaar. Een turbulente periode, geeft Verhulst toe, die hem “ op de rand van een inzinking bracht”. “Een cumulatie van jarenlang ongelooflijk hard werken en relationele problemen”, klinkt het. Verhulst zegt dat er in die moeilijke periode dagen waren die hij in de zetel doorbracht, “hopende dat het rap avond zou worden”. De weg naar herstel begon met een paar bezoekjes aan de psycholoog die hem zei dat hij moest toegeven dat hij een probleem had, waarop de Studio 100-baas zijn agenda voor enkele maanden leegmaakte.

In die eerste maanden na de scheiding had Verhulst zijn kinderen om de week. Hij was uren op de baan om ze naar school te brengen en weer af te halen voor ze naar de opvang moesten. “Ik deed al die moeite ook omdat er anders geroddeld zou worden: hij zit zeker weer bij die rosse van K3”, geeft hij toe.

Liefde van zijn leven

Alles werd beter toen Ellen Callebout op het toneel kwam, maar ook met haar ging Verhulst door een turbulente periode. Hij verliet de West-Vlaamse schone voor Josje Huisman, toen nog “het blonde K3’tje”. “Die korte relatie was mogelijk omdat Ellen en ik toen heel erg naast elkaar leefden”, legt hij uit. Ellen werkte in het weekend van ’s morgens tot ’s avonds in haar restaurant en de twee zagen elkaar weinig. “Ik weet dat het geen excuus is, maar dat heeft wel geleid tot overspel.” Gert zag in dat “Ellentje” de liefde van zijn leven is, zij vergaf hem en gaf haar restaurant op om hun relatie te doen werken. De rest is tv-geschiedenis.

Vastgoed

Jobs in de regio