Voor de renovatie van het stadhuis zaten meerderheid en oppositie tegenover elkaar en het college van burgemeester en schepenen rechts in de raadszaal. © Joris Herregods

Nu zitten meerderheid en oppositie tegenover het college van burgemeester en schepenen. © Joris Herregods

1 / 2
thumbnail: Voor de renovatie van het stadhuis zaten meerderheid en oppositie tegenover elkaar en het college van burgemeester en schepenen rechts in de raadszaal. 
thumbnail: Nu zitten meerderheid en oppositie tegenover het college van burgemeester en schepenen.

Na vier jaar opnieuw politieke debatten op het Schoon Verdiep

Antwerpen -

De raadsleden palmden maandagavond voor het eerst opnieuw de raadszaal in van het gerenoveerde Antwerpse stadhuis. Het is vier jaar geleden dat er politieke discussies weerklonken op het Schoon Verdiep.

Sacha Van Wiele

De afgelopen jaren vergaderden de raadsleden in het Bernarduscentrum. Voor heel wat raadsleden is het de eerste maal dat ze samen komen in de raadszaal van het stadhuis.

De nieuwe indeling zal even wennen zijn. Voor de renovatie zaten meerderheid en oppositie tegenover elkaar in de raadszaal. In het Bernarduscentrum was dit in een halfrond. Nu zitten oppositie en meerderheid naast elkaar en hebben ze voor zich het Antwerpse college van burgemeester en schepenen. De primeur ging maandagavond naar de raadsleden van de commissie Mobiliteit, Middenstand, Toerisme en Financiën. Normaal is dit met schepen Koen Kennis (N-VA), maar hij liet zich vervangen door burgemeester Bart De Wever (N-VA).

MEER OVER Politiek Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio