De zandbergen op Nederviersel. ©  kma

“Grondophoging verloopt volgens de regels”

Viersel, Pulle -

Vlaams Belang Zandhoven stelde tijdens de jongste gemeenteraad enkele kritische vragen over de ophogingen van landbouwgronden die al maandenlang bezig zijn op Nederviersel.

Kristin Matthyssen

“Intussen gaat het al om de derde ophoging”, zegt raadslid Paul Stulens (Vlaams Belang). “Het gaat om een zeer grote oppervlakte. De rijbaan ligt altijd vol smurrie als het nat is. De goede zwarte grond bovenaan wordt afgegraven en weggevoerd. Na de tweede ophoging werden de werkzaamheden blijkbaar stilgelegd na een klacht. Wordt dit dossier verder opgevolgd door de gemeente? Voor de fietsers is het een gevaarlijke situatie, niet alleen om uit te schuiven op straat maar ook met die grote vrachtwagens die af- en aanrijden, terwijl er een verbodsbord voor verkeer boven de 3,5 ton hangt in het begin van Nederviersel.”

 ©  kma

Volgens burgemeester Luc Van Hove (CD&V) voldoet de opdrachtgever aan alle voorwaarden en zijn alle vergunningen in orde. “Onze dienst ruimtelijk ordening en Grondbeheer Vlaanderen volgen dit op. Tot dusver verloopt alles reglementair volgens de vergunning. De zandbergen die er nu liggen zullen nog verder uitgespreid worden. Wat niet betekent dat de rijbaan niet proper moet achtergelaten worden. Dat moet in orde zijn. De aannemer moet de weg schoonmaken als er te veel zand achterblijft.”

Nederviersel is een laaggelegen nat gebied, met nog invloed van het lekkend Albertkanaal. (kma)

De ophogingen zijn al enkele maanden bezig. ©  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners