Hondjes en paard van Queen Elizabeth wachten rouwstoet op aan Windsor Castle

Maandagnamiddag werd de kist van Queen Elizabeth II van Westminster Abbey naar Windsor Castle gebracht voor een tweede ceremonie. Bij aankomst in Windsor, waar de koningin thuis was, stonden haar corgi’s Muick en Sandy en haar pony Emma de lijkwagen buiten op te wachten.

Muick en Sandy, de twee corgi’s die koningin Elizabeth overleefden, worden momenteel verzorgd door prins Andrew en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson. Zij schonken de twee honden aan Queen Elizabeth in 2021. In totaal had de koningin in haar leven meer dan dertig corgi’s. De eerste, Susan, kreeg ze in 1944 voor haar achttiende verjaardag.

 ©  AP

 ©  AP

Queen Elizabeth had een al even grote liefde voor paarden en paardenraces. Haar persoonlijke merrie, Emma, verscheen tijdens de rouwstoet langs het pad om haar baasje een laatste keer te begroeten.

 ©  AP

De lijkwagen werd naar Windsor Castle begeleid door honderden militairen en hoogwaardigheidsbekleders. Op de binnenplaats van het kasteel sloten koning Charles III en andere leden van de koninklijke familie zich aan bij de begrafenisstoet. Onder het geluid van doedelzakken werd de kist naar de kerk geleid.

Na de plechtigheid wordt de vorstin begraven in de koninklijke crypte naast haar echtgenoot prins Philip, die vorig jaar op 99-jarige leeftijd stierf. Haar kist blijft daar maar voor een korte tijd. Want ‘s avonds wordt het stel, dat 73 jaar getrouwd is geweest, in besloten kring herbegraven. Elizabeth en Philip vinden hun laatste rustplaats in de kleine King George VI Memorial Chapel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER