Pretgazet is terug van weggeweest © Gemeente Temse

Na een coronapauze van twee jaar is de Pretgazet terug van weggeweest

Temse -

De Pretgazet, de kinderkrant van Lokaal Bestuur Temse, is terug van weggeweest. Het bundelt het gemeentelijk aanbod voor kinderen tot 12 jaar. Sinds september 2010 bleef de Pretgazet tien jaar lang een vertrouwd informatiekanaal voor ouders en kinderen. Na een coronapauze van twee jaar is de publicatie nu terug.

Pieter Van Hecke

Door de pandemie werd de uitgave in juni 2020 tijdelijk gepauzeerd. De Kinderraad maakte van deze pauze gebruik om de Pretgazet grondig te evalueren en een vernieuwd concept uit te denken. “Het resultaat mag gezien worden”, vertelt schepen van Jeugd Tineke Van Britsom. “Een gazet voor en door kinderen in een handig formaat en een nieuwe frisse lay-out.”

Via de Pretgazet ontdekken kinderen tot 12 jaar het aanbod aan activiteiten georganiseerd door de gemeente. Ze verschijnt vier keer per jaar en wordt verdeeld via de lagere scholen in Temse. Je kan een gratis exemplaar afhalen in de Bibliotheek, de infobalie aan AC De Zaat en de Speel-o-theek. Krijg je graag een exemplaar in de brievenbus? Dat kan door je naam en adres te sturen naar pretgazet@temse.be.

Er rijdt ook een gloednieuwe Pretcamionet door de straten van Temse. De Pretcamionet is een mobiele speelplein dat in de schoolvakantie extra pret brengt op verschillende speelpleintjes in de gemeente Temse. De leuke figuurtjes uit de Pretgazet vind je terug op de Pretcamionet.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio