©  BELGA

Zeven jaar cel voor poging doodslag op echtgenote en kindermishandeling

Deurne -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 34-jarige Afghaan Nazir K. uit Deurne veroordeeld tot zeven jaar cel voor poging doodslag op zijn echtgenote en voor het mishandelen van hun drie kinderen.

blgBron: BELGA

De politie werd op 24 april rond 4 uur ‘s nachts naar een appartement aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne geroepen. Ongeruste buren hadden Nazir K. agressief horen roepen, gevolgd door het luidkeels gegil van een vrouw. Er waren volgens hen ook klappen gevallen en ze vreesden dat de vrouw gedood ging worden.

K. opende de deur en zijn echtgenote kwam meteen op de agenten af gelopen. Ze riep in paniek dat haar man haar geslagen had. Het slachtoffer had striemen over haar hele lichaam en wurgsporen in haar hals. Ze werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrouw verklaarde later dat haar man die avond veel bier had gedronken. K. vroeg haar om naar de nachtwinkel te gaan om nog meer bier te kopen, wat ze geweigerd had. De beklaagde probeerde haar meermaals te wurgen. Hij hield haar mond dicht zodat ze niet meer kon ademen, probeerde haar te verstikken door een deken in haar mond te steken en kneep nadien nog haar neus en kaken toe. Het geweld stopte pas, toen de politie aan de deur stond.

Hun drie kinderen, die in de slaapkamer waren, hadden alles gehoord. Ze bevestigden dat hij hun mama sloeg en vertelden de politie dat papa ook agressief naar hen toe was. Wanneer ze zijn moedertaal Farsi niet spraken, niet naar hem luisterden of het niet goed deden op school, kregen ze slagen.

Nazir K. had tijdens de behandeling van de zaak de slagen aan zijn vrouw en kinderen niet meer betwist. Hij ontkende wel dat het zijn intentie was om haar te doden.

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio