© atv

Nieuwe uitbater gezocht voor bekende brasserie in Nachtegalenpark: zaak werd vorig jaar verzegeld in drugsdossier

Antwerpen -

De stad Antwerpen zoekt een nieuwe uitbater voor de Dikke Mee, de bekende brasserie in het Nachtegalenpark die sinds vorig jaar gesloten is. De vorige eigenaar werd vorig jaar veroordeeld in een drugsdossier, waarna de brasserie ook verzegeld werd door de politie.

Jarit Taelman, Sam Reyntjens

“Uitbater gezocht voor handelspand op toplocatie”, zo begint het zoekertje dat sinds vrijdag online staat op de website van AG Vespa, de vastgoedpoot van de stad. AG Vespa zoekt een “gemotiveerde erfpachter” voor het handelspand in de Gerard Le Grellelaan in Antwerpen. Het totale perceel beslaat 792 vierkante meter.

Het pand, dat tot voor kort bekend stond als de Dikke Mee, beschikt over een volledig ingerichte professionele keuken, buitenterras met zicht op het park, sanitair en een polyvalente ruimte of kantoor. “De uitbater die dit handelspand in erfpacht neemt, verplicht zich ertoe om het pand te renoveren, in te richten en uit te baten”, aldus AG Vespa.

De minimum jaarlijkse vergoeding bedraagt 58.000 euro per jaar, met een eenmalige waarborg van 25.000 euro. Geïnteresseerden kunnen onder gesloten omslag tot uiterlijk 3 november een voorstel indienen.

 © rr

Verzegeld door drugspolitie

Enkele jaren geleden was de Dikke Mee in het Nachtegalenpark een absolute trekpleister met een uitgebreide menukaart, maar nu hoopt de stad vooral dat er met een nieuwe uitbater een einde komt aan het turbulente recente verleden. In 2019 veranderde de zaak van eigenaar en kreeg Mohamed B., een veertiger met een dubieuze reputatie, de concessie om de zaak uit te baten.

B. werd vorig jaar echter door de correctionele rechtbank veroordeeld tot zes jaar cel en een boete van 40.000 euro in een groot drugsdossier waarbij ook topcrimineel Omar G. betrokken was. De bende kocht bij een corrupte medewerker van een rederij pincodes waarmee containers met cocaïne afgehaald konden worden in de haven en voerde zo grote partijen drugs in.

Vorig jaar in september werd de Dikke Mee nog een tijdlang verzegeld door het KALI-team, dat zich bezig houdt met de financiële aanpak van drugsclans en het bestrijden van ondermijnende handelszaken.

De zaak werd vorig jaar een tijdlang verzegeld (archiefbeeld). ©  Jan Van der Perre

Beroep

Net voor het proces legde B. de boeken van zijn vennootschap neer, waarna de rechtbank in februari van dit jaar een curator aanstelde om het faillissement van de vennootschap in goede banen te leiden. Omdat de concessie door het faillissement werd stopgezet, kon de stad Antwerpen nu op zoek naar een nieuwe uitbater.

Mohamed B. tekende wel beroep aan tegen zijn veroordeling voor de correctionele rechtbank. Volgende maand komt die zaak voor het hof van beroep.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio