Themabeeld © Politie Antwerpen 

Verdachte met drugs op zak bedreigt politie met stroomstootwapen

Kiel, Wilrijk -

Een 22-jarige verdachte heeft zondag een stroomstootwapen bovengehaald bij een achtervolging door de politie. Die kon de vermoedelijke dealer uiteindelijk wel overmeesteren, maar daarbij raakte een van de inspecteurs wel gewond.

jtp

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Zuid wilde de man zondag controleren in de Limburgstraat op het Kiel tijdens een actie tegen drugsgerelateerde overlast. “Hij leek naar iemand op zoek te zijn. Toen de politie hem aansprak, zette hij het meteen op een lopen. De man haalde zelfs een stroomstootwapen boven”, zegt de politie, die de achtervolging inzette en de man uiteindelijk kon overmeesteren. Daarbij raakte een van de politiemensen gewond.

“De verdachte had 40 gram cannabis op zak. Bij hem thuis vond de politie nog meer drugs. Alles samen is net geen 100 gram hasj, 10 gram cocaïne en 40 gram marihuana in beslag genomen. Ook het verboden wapen is afgenomen. De 22-jarige verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, zegt de politie nog.

 © Politie Antwerpen

Cannabisgeur rond wagen

Nog op het Kiel controleerde het wijkteam zaterdagavond een geparkeerde wagen aan het stadion van Beerschot. Er hing een duidelijke cannabisgeur rond het voertuig, twee van de zes (!) inzittenden hadden dan ook cannabis op zak. “Een grondige controle bracht nog een mes, zeven verpakkingen met cocaïne en een blokje hasj aan het licht”, aldus de politie.

De 23-jarige bestuurder werd gearresteerd. Bij hem thuis nam de politie twee weegschalen, verpakkingsmateriaal en tien paar schoenen met een totale waarde van meer dan 2.000 euro in beslag. De verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Ook in de Voorjaarstraat in Wilrijk controleerde de politie zaterdagavond een verdacht voertuig. De bestuurder had 33 gram xtc op zak, uit berichten op zijn telefoon kon de politie opmaken dat hij mogelijk naast xtc ook cocaïne en cannabis verkocht. De drugs en de wagen werden in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio