Het gebouw van De Hellevelders (rechts) in de Mijlstraat. © Google Maps

Gemeente vervangt container van scouts door vast lokaal

Duffel -

De gemeente Duffel gaat een bijkomend lokaal bouwen voor de Scouts en Gidsen De Hellevelders in de Mijlstraat.

De lokalen van Scouts en Gidsen De Hellevelders in de Mijlstraat werden de voorbije jaren te krap voor de groep. Het aantal leden nam toe en noodgedwongen plaatsten de scouts en het lokaal bestuur tijdelijk een container op het grasveld aan het lokaal. Die container wordt binnenkort vervangen door een nieuw vast lokaal.

“Het lokaal bestuur is eigenaar van de scoutslokalen”, zegt schepen van Jeugd Dirk Broes (N-VA). “We vinden het dan ook belangrijk om te blijven investeren in die lokalen wanneer nodig. Vroeger had deze scoutsgroep geen tak voor jongeren van het vijfde en zesde middelbaar. Door de groei van de groep is die afdeling er sinds een paar jaar wel. De container was een goede tijdelijke oplossing, maar met een extra taklokaal krijgen de oudste leden nu ook een kwaliteitsvolle plek op het scoutsterrein.”

De bouwvergunning voor het extra lokaal werd intussen goedgekeurd. Het lokaal bestuur gaat nu op zoek naar een aannemer die de werken kan uitvoeren. Naast de investering in de scoutslokalen van de Hellevelders voorziet het lokaal bestuur binnenkort ook in een nieuwe berging en keuken voor Chiro Duffel-West en een vernieuwing van de keuken voor Chiro Duffel-Oost.  (cvr)

MEER OVER Duffel

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio