© Politie Antwerpen

Dealend koppel opgepakt: politie brengt jonge baby naar grootouders

Antwerpen -

De arrestatie van twee vermoedelijke dealers zorgde afgelopen weekend voor schrijnende taferelen in Borgerhout. In de woning van een koppel trof de politie namelijk een jonge baby aan.

jtp

Het wijkondersteuningsteam City deed de vaststelling zaterdag nadat het een drugsdeal vaststelde in de Van der Keilenstraat. De verkoper van cannabis bleek bij controle in de straat te wonen, waarna de politie een huiszoeking organiseerde.

In de woning kon de politie 800 gram cannabis en 40 gram hasj in beslag nemen. Ook de partner van de man werd opgepakt. Beide ouders worden voorgeleid, maar het koppel bleek ook een jonge baby in huis te hebben. De politie bracht de baby naar de grootouders voor opvang. “De situatie van het kindje zal opgevolgd worden”, zegt de politie.

Ook in de omgeving van het Nieuw Zuid pakte de politie een dealer op. Het wijkondersteuningsteam van de regio West merkte donderdag een wagen op die zich heel traag verplaatste. De bestuurder zette zich uiteindelijk in de Jos Smoldersstraat aan de kant en stapte uit terwijl hij druk in de weer was met zijn gsm.

“Hij ontmoette wat verderop iemand anders en de twee wisselden iets uit”, zegt de politie, die overging tot controle. Daarbij werd 10 gram hasj in beslag genomen. “De vermoedelijke dealer wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio