‘Inbrekers’ proberen voorraad drugs van opgepakte dealer uit handen van politie te houden

Merksem -

De Antwerpse politie deed afgelopen weekend een opmerkelijke vaststelling na de arrestatie van een dealer in Merksem. Nadat de man werd opgepakt, probeerden twee ‘inbrekers’ bij hem thuis de voorraad cannabis te doen verdwijnen.

jtp

Het wijkondersteuningsteam Noord stelde zaterdag een drugsdeal vast tussen drie personen in de Rustoordstraat in Merksem. “Een van de verkopers en de klant konden gecontroleerd worden, de andere verdachte kon ontsnappen”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.

Na de arrestatie van de ene verkoper hield de politie op verschillende plaatsen toezicht, tot er op het adres van die verdachte een inbraak gemeld werd. “Het wijkteam en de interventiepatrouilles konden twee personen onderscheppen, een minderjarige en een man die enkele dagen eerder al gearresteerd was voor het dealen van cannabis. Ze hadden 350 gram cannabis en een weegschaal op zak”, aldus Migom.

Het heeft er alle schijn van dat de twee verdachten niet zozeer een inbraak pleegden, maar eerder de drugs uit de handen van de politie wilden houden. Bij een huiszoeking bij de minderjarige trof de politie namelijk de tweede verdachte van de drugsdeal in de Rustoordstraat aan. Ook hij werd gearresteerd, net als nog eens twee andere verdachten. Vier meerderjarigen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, twee minderjarigen kwamen voor de jeugdrechter.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio