Yasmine Alves geeft thuis in Brecht een privéconcert.  © Elke Lamens

Yasmine Alves (21) uit Brecht lanceert eerste eigen nummer ‘Wrong but yet so good’

Brecht -

Op een privéconcert voor een tachtigtal vrienden en familieleden lanceerde Yasmine Alves (21) haar eerste eigen nummer. Haar duet met Natalia in het VTM-programma I can see your voice heeft heel wat deuren geopend. Wrong but yet so good is vanaf vandaag te downloaden op iTunes.

“Het was top.” “Mooi nummer.” “Het is leuk om je te zien evolueren.” Zo klinkt het bij de talrijk gekomen buren, vrienden en familieleden van Yasmine Alves. Onder tenten namen ze in de regen plaats om het privéconcert van Yasmine bij te wonen. Voor Yasmine zelf was dit het gedroomde moment om haar eerste eigen nummer aan het publiek voor te stellen.

Wrong but yet so good schreef ze samen met zanger en schrijver Timo Descamps en singer-songwriter en producer Jérémie Vrielynck van JV Records. De reacties zijn lovend. “Sinds 16 september is het te horen op Spotify en ik kreeg al heel wat positieve reacties.”

Zingen voor publiek, Yasmine geniet ervan. © Elke Lamens

“Het is pop-countrynummer dat gaat over een geheime spanning die er leeft tussen twee mensen. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar gaat het om echte liefde of alleen lust”, verduidelijkt ze. “Ik wil graag verhalen vertellen met mijn liedjes. Ik heb me laten inspireren door Carrie Underwood die dat ook altijd doet.”

Yasmine Alves in april op het podium van I can see your voice, met Natalia. © vtm

Natalia

Sinds haar doortocht in april op I can see your voice waar ze uiteindelijk als laatste kandidaat overbleef om met Natalia het podium te delen, heeft wel wat deuren geopend. Zo kreeg ze de kans om met Timo en Jérémie samen te werken. “Ze hadden me gezien in het programma en in juli spraken we een eerste keer af. Sindsdien is het snel gegaan.”

Yasmine heeft deze zomer ook niet stilgezeten. “Ik ben afgestudeerd als orthopedagoge en werk nu halftijds. Zo blijft er voldoende tijd over om op te treden en muziek te maken. Afgelopen zomer verzorgde ik al verschillende optredens, van cafés tot trouwfeesten. Ik ben heel blij dat ik naar buiten kan treden.”

Zo’n tachtig vrienden, buren en familieleden trotseerden de regen om hun Yasmine te horen zingen. © Elke Lamens

Ze zingt vooral covers, maar kan nu aan die setlist een eigen nummer toevoegen. “Pop-country is een leuk genre, maar ik wil me daar nog niet op vastpinnen. Ik ben graag nog zo veelzijdig mogelijk om op termijn te kunnen voelen welke stijl me het beste ligt.”

Allicht mag het publiek tijdens haar kerstoptredens op 23 en 24 december zich aan dit nieuwe nummer verwachten. Ze werkt ondertussen ook aan een eerste EP. (ella)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio