©  ISOPIX

Wansmakelijk: honderden Atlético-fans zingen racistisch spreekkoor richting Real-spits Vinícius

Supporters van Atlético Madrid zijn zondagavond gefilmd terwijl ze racistische leuzen uitten richting Real-Madrid-spits Vinícius Júnior in de derby. Real Madrid won met 2-1.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf

Er is te horen dat honderden aanhangers van Atlético zingen “Vinícius, je bent een aap, je bent een aap”, in een video die werd gepubliceerd door de radiozender Cope in de opbouw naar de wedstrijd in het Cívitas Metropolitano in Madrid. Volgens lokale media waren er ook apengeluiden te horen tijdens de wedstrijd en verwensingen aan het adres van de Braziliaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Atlético heeft nog niet gereageerd op de berichten. Op haar sociale media riep de club de fans op de club te steunen met respect voor de tegenstander.

Pedro Bravo, voorzitter van de Spaanse bond voor voetbalmakelaars, kreeg forse kritiek afgelopen week na zijn uitspraken dat hij zich stoorde aan de manier waarop Vinícius zijn treffers viert.

Vastgoed

Jobs in de regio