Burgers kunnen mee participeren om Het Loo te verledden. © Zonnewind 

Oproep van energiecoöperatie om mee te participeren in ‘verledden’ gemeentelijke sporthal Het Loo

Ranst -

Energiecoöperatie Zonnewind doet een kapitaalsoproep waarbij burgers mee kunnen participeren om gemeentelijke sporthal Het Loo in Ranst te ‘verledden’. Tweehonderd bestaande armaturen moeten vervangen worden.

Kristin Matthyssen

De gemeentelijke sporthal Het Loo in Ranst wordt intensief gebruikt. Op weekdagen voornamelijk door scholen en sportclubs. Tijdens het weekend vinden er competitiewedstrijden plaats.

De bestaande tl-lampen doen de energiekosten de pan uitrijzen, terwijl de huidige lichtsterkte in de zaal niet langer voldoet aan de vereisten voor zaalsporten. Op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid valt er dus nog heel wat te verbeteren.

De gemeente Ranst besloot in te gaan op het voorstel van Zonnewind om de bestaande lampen te vervangen door energiezuinige ledlampen. Ook de lichtsterkte wordt aangepast, zodat in de grote zaal de norm van 750 lumen zal worden behaald. Bovendien kan de verlichting digitaal aangestuurd worden met de mogelijkheid om een timer in te stellen, delen te dimmen of alle verlichting met één druk op de knop te doven.

Gemeentelijke sporthal Het Loo in Ranst. ©  Zonnewind

Ondanks de sterke verhoging van het lichtvermogen, zorgt deze aanpassing voor een vermindering van 30 tot 40% van het huidig verbruik.

De werken staan gepland voor de week van 31 oktober. Een behoorlijke klus, want meer dan tweehonderd bestaande armaturen zullen worden vervangen.

Om dit project te kunnen realiseren lanceert energiecoöperatie Zonnewind een kapitaalsoproep voor de investering van 125.000 euro.

De gemeente betaalt dit bedrag terug op een termijn van tien jaar, voor een groot deel met geld dat uitgespaard wordt op de energierekening.

Alle burgers, verenigingen en bedrijven krijgen via deze kapitaalsoproep de kans om het project mee te financieren en te delen in het dividend dat Zonnewind bij winst uitkeert.

Dit kan door een aandeel te kopen van Zonnewind, vanaf 100 euro. Zo wordt samen geïnvesteerd in duurzame energie in Ranst en een betere belichting voor de sporters. (kma)

www.zonnewind.org/kapitaalsoproep

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio