Themabeeld. © BELGA

Politie betrapt 39 bestuurders die rijden onder invloed van alcohol of drugs, acht van hen zijn rijbewijs zeker vijftien dagen kwijt

Mechelen, Willebroek -

Bij controleacties op verschillende plaatsen in Mechelen en Willebroek, plukte de politie afgelopen weekend in totaal 39 bestuurders uit het verkeer die onder invloed waren van alcohol of drugs. Eén van hen probeerde zijn straf te ontlopen door van plaats te wisselen met zijn vriendin, maar zonder succes.

Stijn Van de Sande

In totaal werden er bij controles op verschillende locaties 1.334 ademtests afgenomen door de mensen van de politie Mechelen-Willebroek. 39 bestuurders testten positief. 36 van hen bleken onder invloed van alcohol, drie anderen bestuurden hun voertuig onder invloed van drugs. In totaal moesten acht mensen hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen inleveren.

Al was dat bij één bestuurster niet mogelijk. Ze testte positief op het gebruik van cocaïne en erkende één lijntje gesnoven te hebben. “Maar ze had haar rijbewijs niet op zak”, aldus politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “De periode van onmiddellijke intrekking ging wel meteen in. Daarom wordt haar auto ter plaatse geïmmobiliseerd met een stuurstang tot wanneer ze haar rijbewijs binnenbrengt. Bovendien kreeg ze een extra boete omdat de schouwing vervallen was.”

Een bestuurder die enkel een voorlopig rijbewijs heeft, reed dan weer rond onder invloed van cannabis en amfetamines. Hij gaf toe dagelijks twee joints te roken. Een andere werd eveneens betrapt op het rijden onder invloed van cannabis. Vijf bestuurders keken zo diep in het glas dat ze hun rijbewijs ook voor vijftien dagen kwijt zijn. Eén van hen had maar liefst 2,3 gram pro mille alcohol in zijn bloed en bleek bovendien niet aan zijn proefstuk toe. Een Nederlandse bestuurster moest haar boete van 1.260 euro dan weer ter plaatse betalen.

Van plaats gewisseld

31 bestuurders moesten hun rijbewijs voor drie of zes uur inleveren. Eén van hen probeerde zijn straf nog te ontlopen. “Net voor onze controlepost op de R6 wisselde hij van plaats met zijn vriendin. Maar een interceptieploeg die achter hem reed, had alles gezien. Bovendien bleek de schouwing van zijn voertuig vervallen”, aldus Van de Sande. In totaal reden maar liefst achttien gecontroleerde bestuurders rond met een auto waarvan de technische keuring niet in orde was.

Verder waren er ook nog boetes voor een bestuurder met een voorlopig rijbewijs die toch ’s nachts de baan op ging, voor de 22-jarige bestuurder van een elektrische step die zijn twee jaar jongere zus vervoerde op de step en voor een chauffeur die zijn kindje van één jaar los vervoerde in zijn auto. (svds)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio