“Ik wil me de komende maanden verdiepen in al het moois wat ons kleine land te bieden heeft. En zeker ook mijn Engels bijschaven”, zegt Amber. © Cris Feys

Amber (21) uitgeroepen tot Miss World Tourism Belgium: “Ik kon mijn oren niet geloven”

Arendonk -

Amber Mertens (21) uit Arendonk mag in de lente van volgend jaar ons land vertegenwoordigen op de verkiezing van Miss World Tourism in Sri Lanka in Zuid-Azië. “Ik kon mijn oren niet geloven toen de jury bij de bekendmaking mijn naam uitsprak”, zegt Amber.

Eddy Meulemans

In Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem vond afgelopen weekend de finale plaats van Miss Grace Benelux. Voordien heette de wedstrijd Miss Beauty Benelux, maar beauty werd vervangen door elegantie omdat de organisatie naar eigen zeggen verder wil kijken dan alleen uiterlijke schoonheid. Amber Mertens uit de Maaskens in Arendonk was een van de zeventien finalistes uit België en Nederland.

Amber pakte naast het kroontje en werd ook niet uitgeroepen tot eredame. “Maar ik heb wel twee andere titels behaald”, zegt ze. “Ik ben uitgeroepen tot Miss World Tourism Belgium. Dat betekent dat ik volgend jaar België mag vertegenwoordigen om de toeristische troeven van ons land te promoten op een internationale missverkiezing in Sri Lanka. De komende maanden wil ik me daarom verdiepen in al het moois wat ons kleine land te bieden heeft. Daarnaast wil ik zeker ook mijn kennis van het Engels nog bijschaven.”

In Scherpenheuvel ontving Amber, die een diploma heeft als bachelor orthopedagogie en nu nog een lerarenopleiding volgt, nog een tweede titel. “Na een stemming onder de andere meisjes en de mensen van de organisatie werd ik bekroond tot Miss Congeniality, wat staat voor gemoedelijkheid en sympathie, of aangenaam in de omgang. Deze onverwachte onderscheiding doet me heel veel deugd omdat het aantoont dat ik goed in de groep lig en dat de andere meisjes mij zien als een betrouwbaar persoon.”

Als kind gepest op school

Als kind was Amber naar eigen zeggen heel verlegen. In de lagere school werd ze zelfs lange tijd gepest. Door van school te veranderen, nieuwe vrienden te leren kennen en hard te studeren, kon ze zich wonderwel herpakken. “Deze twee titels zijn voor mij een mooie bekroning voor de enorme groei die ik heb doorgemaakt”, zegt ze trots. (ema)

Amber reist begin volgend jaar voor twee weken naar Sri Lanka om België te vertegenwoordigen op de verkiezing van Miss World Tourism. © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio