Dries Hulsmans, hier op een archiefbeeld, scoorde het enige doelpunt van Witgoor op Betekom. © Mpics

De Ceuster en Witgoor deelden de punten met Betekom: “Koelbloediger worden voor doel”

Witgoor Dessel is zaterdagavond in Betekom niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel. Op die manier nestelt het team van coach Wes De Ceuster zich in de buik van het klassement na eerder een nederlaag en een zege. Dat zorgt voor lichte ontgoocheling.

Bart Devaere

Het tempo lag hoog en het spel ging gedurende heel de wedstrijd goed over en weer. Witgoor nam de beste start en dat leidde tot een lichte dominantie in de eerste helft waarin Hulsmans zeven minuten voor de rust als enige de weg naar de netten vond. Betekom had in de tweede helft dan weer licht voordeel en dat resulteerde in de gelijkmaker van Jorn De Winter even voor het uur. In het laatste kwartier kon het gebeuren alle kanten uit. Betekom probeerde zijn eerste zege van het seizoen te pakken, maar de scherpe counters van Witgoor brachten uiteindelijk het meeste gevaar op.

Witgoor-coach Wes De Ceuster kon uiteindelijk ook wel leven met een terecht gelijkspel, al hoorden we toch wat ontgoocheling in zijn stem. “Voor de neutrale kijker zal dit wel een juist resultaat zijn, maar toch overheerst bij mij een lichte ontgoocheling”, aldus De Ceuster. “Niet over de manier van spelen van mijn ploeg, want al drie weken op rij weten wij met een goede pressing de tegenstrever vast te zetten, maar dat heeft nog niet het aantal punten opgeleverd dat we zouden willen. Ook nu in Betekom zaten de drie punten er zeker in. Wij waren de betere ploeg in een sterke eerste helft, maar de thuisploeg kwam na de pauze wel gretiger uit de kleedkamers, met een verdiende gelijkmaker als gevolg. Toch kregen we naar het einde toe nog drie erg goede mogelijkheden, zeker de kans van Demba, die in de laatste minuut alleen voor de doelman verscheen, had een beter lot verdiend. Dan gingen we hier wel met de drie punten lopen.”

“Vandaar misschien de teleurstelling, maar een punt meepikken op verplaatsing in deze reeks maakt veel goed. Toch moeten we trachten zeker tegen deze ploegen de punten te pakken, maar dan moeten we wel koelbloediger zijn in de afwerking. Over het algemeen was ik eigenlijk voor de derde keer op rij tevreden over de prestatie van mijn team.”

Vastgoed

Jobs in de regio