Sander Emmen (KFC Turnhout) scoort derde week op rij: “Sta nu dichter bij het doel”

Na Tongeren pakte KFC Turnhout zaterdagavond ook de scalp van Londerzeel. Sander Emmen trapte het winnende doelpunt binnen en scoorde meteen voor de derde week op rij. “In de meer aanvallende rol sta ik dichter bij het doel en krijg ik meer kansen”, zegt Emmen.

Met zes op negen heeft KFC Turnhout zijn start niet gemist. “Achteraf bekeken is het jammer dat we de vele kansen niet hebben afgemaakt tegen de beloften van KV Mechelen, anders hadden we ook op de openingsspeeldag de drie punten gepakt”, aldus Emmen. “We moeten deze prestatie bevestigen door hard te werken. Zondag moeten we op bezoek bij Lille United. Het wordt sowieso een spannende en belangrijke wedstrijd waarin we geen punten willen laten liggen.”

“Met mijn persoonlijke statistieken ben ik niet echt bezig. De teamprestatie telt. Door de trainerswissel eind juli liepen we een kleine achterstand op. Ondertussen kunnen we meerdere systemen spelen en dat werpt zijn vruchten af. We zitten in een goede periode en de overwinning tegen Londerzeel is van goudwaarde.”

Ook de Turnhoutse trainer Dave De Herdt was een tevreden man. “Voor mij is Londerzeel een ploeg die in de top vijf kan eindigen”, zegt De Herdt. “Daarom zijn deze drie punten zo mooi. Na amper anderhalve minuut en de tweede hoekschop tegen waren we al op achtervolgen aangewezen. Dat was een allesbehalve gemakkelijke situatie. We hebben onszelf terug in de wedstrijd geknokt en kregen steeds meer grip op het duel. Ik had nooit het gevoel dat we tegen dit Londerzeel, dat op zoek is naar zijn beste vorm, punten zouden laten liggen. Tijdens de rust gaf ik loop- en paslijnen mee. Op de eerste tien minuten van de tweede helft na, waarin we te overhaast voetbalden, deden we het prima en viel alles in de juiste plooi.”

De coach van KFC Turnhout startte al drie keer met dezelfde ploeg. “Omdat de elf starters het vertrouwen waard zijn en het geen zin heeft om een ploeg die steeds beter speelt door elkaar te gooien. De bankzitters moeten geduldig zijn, hun kans komt wel. Zondag tegen Lille United wordt het geen walk in the park. Lille is een stug team en ik moet mijn spelers van hun wolk halen. (lacht) We zitten in een goede flow, maar mogen niet denken dat we vertrokken zijn. Ik heb als trainer graag een voetballende ploeg, maar we moeten het spelletje ook realistisch benaderen. Tegen Tongeren speelden we zakelijk, tactisch sterk en vanuit de omschakeling, omdat we ons op de eerste speeldag tegen Jong KV Mechelen vergaten te belonen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen