Dessel Sport-speler Ilkan Cavus in het kielzog van Roman Ferber, die twee keer scoorde voor de bezoekers. © Mpics

Dessel van Hendrik Swerten gaat zwaar onderuit tegen Patro Eisden: “Dit is de toekomstige kampioen”

Dessel Sport moest zaterdag nederig het hoofd buigen voor Patro Eisden Maasmechelen. De Limburgers hadden niet alleen meer kwaliteit in huis, ze speelden ook met meer grinta. Dat resulteerde in ruime 0-4-eindcijfers.

af

Voor Hendrik Swerten werd het niet bepaald een leuke avond tegen zijn ex-ploeg. “Het is heel zuur om in het zand te moeten bijten tegen je voormalige ploeg, maar we hebben gewoon tegen de toekomstige kampioen gespeeld”, zei Swerten. “Zij gaan los door het kampioenschap freewheelen, zeker met hun manier van spelen.”

Na een evenwichtig openingskwartier sloeg Patro Eisden in nauwelijks twee minuten twee keer toe. “Patro kwam via een gelukje op voorsprong, maar daarna konden zij hun geliefkoosde spel spelen. Het werd inderdaad in een mum van tijd 0-2, waarna zij op de counter konden loeren. Met die dubbele achterstand gingen onze hoofden naar beneden, want het vertrouwen was wat zoek.”

“Met drie wissels tijdens de rust wilden we het tij nog keren in de tweede helft”, aldus Swerten. “We gingen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar incasseerden nauwelijks enkele minuten later een derde tegendoelpunt, wat voor ons de doodsteek betekende. Dit is natuurlijk zeker niet de competitiestart die wij voor ogen hadden. We mogen evenwel de moed niet laten zakken, want samen komen we hierdoor”, besluit Swerten.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL