Vreugde bij de spelers van ASV Geel nadat Hicham Aïssa de 2-2 heeft gescoord tegen Wezel Sport. © Mpics

Geel buigt achterstand om tegen Wezel Sport: “We zijn er altijd in blijven geloven”

De toeschouwers van de wedstrijd tussen Geel en Wezel zijn zeker niet op hun honger blijven zitten. In de wedstrijd voor de eerste plaats zorgden de twee ploegen voor een waar spektakelstuk. Geel trok uiteindelijk aan het langste eind met een 3-2-overwinning.

Marc Kempen

“Wat een vreugde”, lachte Hicham Aïssa na de wedstrijd aan de deur van de luidruchtige Geelse kleedkamer. “Dit was een match om niet snel te vergeten. We begonnen niet slecht, maar het moet in de toekomst nog scherper. Spijtig genoeg kenden we enkele moeilijke momenten en die werden prompt afgestraft. Wezel is dan ook een erg efficiënte ploeg. De trainersstaf had ons gewaarschuwd voor hun sterke punten en die werden allemaal bewaarheid. Dat moet dus beter, maar laat ons daarover niet blijven zeuren. Na de 0-1 hebben we de wedstrijd in handen genomen en de gelijkmaker was daarvan een logisch gevolg. Ook na een nieuwe achterstand zijn we in onszelf blijven geloven.”

Geel miste wel twee unieke kansen om terug langszij te komen. Zowel Carvalho Alleoni als Van Parijs faalden vanop de stip. “Dat waren natuurlijk bittere pillen om te verwerken, maar strafschoppen kunnen nu eenmaal worden gemist. Die ploegmaats stonden bovenaan de lijst en hebben hun verantwoordelijkheid genomen. Er is ook geen enkele reden om plots aan hen te beginnen twijfelen. Volgende week worden zij opnieuw aangeduid.”

Het was Aïssa zelf die voor de 2-2 zorgde met een afstandsschot. “En dat nog wel met mijn minder goede linkervoet”, aldus de 24-jarige Antwerpenaar. “Ik scoorde op die manier al eens tijdens de voorbereiding, dus het vertrouwen was er wel. Ik maak zelden goals, maar ik laat geen enkele kans voorbijgaan om uit te halen.”

En er zat nog meer in voor ASV. Invaller Mbenza-Kuti pakte ook uit met een raak afstandsschot en zette zo de 3-2-eindstand op het bord. “Ik vind het geweldig dat iemand die van de bank komt mee beslissend kan zijn. Ik kan niet genoeg benadrukken dat dit een succes is van heel het team, inclusief de bankzitters. Als je in Geel thuis speelt, weet je dat je altijd voluit moet gaan voor de supporters. Dat hebben we ook gedaan.”

Geel speelde een kwartiertje tegen tien man, maar na de uitsluiting van Carvalho Alleoni moest de thuisploeg ook met een man minder verder. De bezoekers zorgden meteen voor heel wat druk. “We hebben hen als een blok opgevangen. Opnieuw, iedereen heeft gevochten om die kleine voorsprong te behouden. Met zeven op negen namen we een heel goede start. Nogal wat mensen zullen dit niet van ons verwacht hebben, maar we staan er wel als groep. Het zal elke week knokken worden, maar daar maal ik niet om.”

Warre Bollen (Wezel Sport): “Ik weet niet wat de scheidsrechter bezielde”

“We waren niet naar Geel gekomen voor één punt, we wilden winnen”, stelde Warre Bollen. “Vanaf de eerste minuut zaten we goed in de match en konden we ook meteen voor gevaar zorgen. Mijn vroeg openingsdoelpunt was dan ook terecht.”

Bollen tikte een assist van Kuijlaars aan de eerste paal binnen. Wezel zat meteen op rozen, maar lang konden de Wezelnaars hun voorsprong niet vasthouden. “Geel kwam langszij, maar die tegengoal bracht ons niet uit evenwicht”, aldus de 19-jarige voetballer uit Veerle-Laakdal. “We domineerden heel de eerste helft en kort voor de pauze klommen we opnieuw op voorsprong. Op basis van die eerste 45 minuten verdienden we zeker niet te verliezen, maar na de rust begon de scheidsrechter veel beslissingen in ons nadeel te nemen. Ik weet niet wat de man bezielde. De beste voorbeelden waren de twee strafschoppen. Gelukkig werden die beide gemist en dat gaf ons een gevoel van gerechtigheid.”

Op het uur incasseerde Hakkens een rode kaart. Een streep door de rekening van Wezel. “Meteen daarna viel de 2-2, maar ook dan hebben we die tegenslagen goed verwerkt. Ook met tien man dwongen we goede kansen af. En toen ook een thuisspeler werd uitgesloten, namen we de match helemaal in handen. Jammer genoeg stonden we toen al op achterstand en konden we de goede opening niet meer vinden. Zonde, want hier zat veel meer in.”

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL